Tarkenna hakua

Kirjaston digitointitilat

Kaarinan pääkirjastossa ja Piikkiön kirjastossa on käytössä digitointihuoneet, joissa voi digitoida VHS-kasetteja DVD-levylle. Kaarinan pääkirjastossa voi siirtää VHS-kasettien lisäksi digitaaliseen muotoon myös C-kasetit, LP-levyt, diakuvat ja negatiivit. Pääkirjaston digitointihuone toimii myös tutkijan-ja työhuoneena.

VHS-kasetit digeiksi pääkirjastossa ja Piikkiössä

Piikkiön kirjastossa, kuten pääkirjastossakin, voi digitoida VHS-kasetteja. 

Digitointi on maksutonta ja se tehdään itsepalveluna. Kirjaston henkilökunta opastaa aluksi laitteiden käytössä. Lisäksi digitointihuoneessa on tallentamiseen selkeät kirjalliset ohjeet.

Laajempi digitointimahdollisuus pääkirjastossa

Kaarinan pääkirjastossa voi siirtää VHS-kasettien lisäksi digitaaliseen muotoon myös LP-levyt, diakuvat ja negatiivit. Vanhat tallenteet voi siirtää muistitikulle, DVD- tai CD-levyille. C-kasettien digitointi ei tällä hetkellä onnistu laiterikon vuoksi.

Kirjastossa on myytävänä tyhjiä DVD- ja CD-levyjä, mutta asiakas voi tuoda mukanaan myös oman levyn tai muistitikun. Suositeltavia DVD-merkkejä ovat Verbatim, Mitsubishi, JVC ja Maxell. 

Pääkirjaston digitointihuone on myös työtila

Kaarinan pääkirjaston digitointihuonetta voi varata myös tutkimus- ja työkäyttöön.

Varaa aika

Asiakas voi varata kirjaston digitointipisteen käyttöönsä 1-4 tunniksi kerrallaan. Aikoja voi varata käymällä kirjastossa tai puhelimitse. Asiakkaalla tulee olla voimassa oleva kirjastokortti. Uuden ajan voi varata vasta kun edellinen aika on käytetty.

Kirjastojen yhteystiedot >>