Tarkenna hakua

Kirjaston digitointitilat

Tällä hetkellä VHS-digitointi ei ole mahdollista kirjastoissa laiterikon vuoksi.

Kaarinan pääkirjastossa ja Piikkiön kirjastossa on käytössä digitointihuoneet, joissa voi digitoida VHS-kasetteja DVD-levylle. Kaarinan pääkirjastossa voi siirtää VHS-kasettien lisäksi digitaaliseen muotoon myös C-kasetit, LP-levyt, diakuvat ja negatiivit. 

Kaarinan pääkirjston digitila VerkkorantaVHS-kasetit digeiksi pääkirjastossa ja Piikkiössä

Poissa käytöstä toistaiseksi: Pääkirjastossa, kuten Piikkiön kirjastossakin, voi digitoida VHS-kasetteja. 

Digitointi on maksutonta ja se tehdään itsepalveluna. Jos tarvitset opastusta, varaa aika henkilökunnalta. Lisäksi digitointihuoneessa on tallentamiseen selkeät kirjalliset ohjeet.

Laajempi digitointimahdollisuus pääkirjastossa

Kaarinan pääkirjastossa voi siirtää VHS-kasettien lisäksi digitaaliseen muotoon myös C-kasetit, LP-levyt, diakuvat ja negatiivit. Vanhat tallenteet voi siirtää muistitikulle, DVD- tai CD-levyille. Varaa aika pääkirjaston digitila Verkkorantaan www.flextila.com

Kirjastossa on myytävänä tyhjiä DVD- ja CD-levyjä, mutta asiakas voi tuoda mukanaan myös oman levyn tai muistitikun. Suositeltavia DVD-merkkejä ovat Verbatim, Mitsubishi, JVC ja Maxell. 

Varaa aika

Piikkiön kirjastoon voi varata digitointiajan käymällä kirjastossa tai puhelimitse. Asiakkaalla tulee olla voimassa oleva kirjastokortti. Uuden ajan voi varata vasta kun edellinen aika on käytetty.

Pääkirjaston digitila Verkkorantaan varataan aika netissä  www.flextila.com Varaajan on ensimmäisellä kerralla rekisteröidyttävä tilan varaajaksi käymällä pääkirjastossa, ota kuvallinen henkilöllisyystodistus mukaan. Alle 18-vuotiaan mukana on oltava rekisteröitymiskerralla huoltaja. Kirjastossa käynnin jälkeen varauksia voi tehdä itse.

Kirjastojen yhteystiedot >>