Tarkenna hakua

Suomi 100 - Tehdään yhdessä

Suomi 100 -juhlavuosi on myös kirjallisuuden ja lukemisen juhlaa. 

Kaarinan kirjastoissa on vaihtelevasti esillä Suomi 100 -juhlavuoteen liittyviä kirjaesittelyjä. Tutustu myös alla oleviin kirjallisuus- ja tapahtumasivustoihin.

Kirja-Suomi 2017Kirja-Suomi 2017 on suomalaisen kirja-alan yhteistyöhanke 100-vuotiaan Suomen hyväksi. Kirja-Suomi edistää lukemista ja kirjallisuuden näkyvyyttä koko itsenäisyyden juhlavuoden ajan. Tapahtumat ja teemaviikot pyörivät läpi vuoden, erityisesti esiin nousee suomalainen tietokirjallisuus. Hanke kytkeytyy osaksi Valtioneuvoston kanslian koordinoimaa Suomi 100 -juhlavuotta.
Kirjojen Suomi - YLE


Suomi täyttää sata vuotta. Millainen Suomi välittyy kaunokirjallisuudestamme sadan vuoden ajalta? Ylen monikanavainen Kirjojen Suomi -kokonaisuus vastaa tähän kysymykseen ja tarjoaa kirjallisuudesta 101 radio-ohjelmaa, 111 tv-ohjelmaa, podcasteja sekä suuren verkkosivuston. kirjastotfi_logo.jpg

Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä juhlitaan teemalla Tehdään yhdessä. Suomen kirjastoseuran Suomi 100 -kirjastotyöryhmässä on nostettu neljä itsenäisyyden juhlavuoden hanketta yleisten kirjastojen kumppanuuden kannalta merkittäviksi. Näillä sivulla on linkit hankkeisiin, kirjastojen käytössä olevaa materiaalia ja tietoa. Sivuja päivitetään juhlavuoden ajan.Tutustu myös vuoden 2017 Helmet-lukuhaasteeseen, jota on inspiroinut Kirja Suomi 2017 -hanke.

suomifinland100-sivusto


Suomi Finland 100 -sivusto

Suomesta tuli itsenäinen valtio 6. joulukuuta 1917. Valtio syntyi suomalaisten omasta tahdosta ja pitkäjänteisen työn seurauksena. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat kohta sata vuotta rakentaneet omaa maataan ja päättäneet asioista yhdessä. Nyt suomalaiset vievät maansa uudelle vuosisadalle sisulla ja sydämellä.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se vaalii Suomen vahvuuksia, kuten tasa-arvoa ja demokratiaa tarjoamalla suomalaisille ja Suomen ystäville monipuolista ja kansainvälistä ohjelmaa sekä Suomessa että maailmalla. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea vuosi yhdessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuuteen. Tule mukaan - tehdään yhdessä