Tarkenna hakua

Ajankohtaiset tapahtumat ja uutiset 

Auranlaakson koulun viimeisimmät ajankohtaiset kuulumiset:

Lukuvuosi 2017-18

15.8.2017
Oppilaille on jaettu 16.8. mennessä Auranlaakson Opas- lehti, johon on koottu oppilasta ja koteja varten tärkeitä kouluun liittyviä asioita, jotka on hyvä tietää. Lehden voi lukea alla olevasta linkeistä.


Wilma avautuu huoltajille 10.8. tiistaina.

Syyslukukauden ensimmäinen koulupäivä on tiistaina 15.8. klo 9-12.
Oppilaat kokoontuvat aamulla koulun piha-alueelle, josta luokanopettajat kokoavat oppilaansa.
Ensimmäisenä koulupäivänä opettajat antavat oppilaille työjärjestykset, joiden mukaan koulutyötä jatketaan keskiviikosta 16.8. eteenpäin.
Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta!
t. rehtori

Lukuvuosi 2016-17


5.5.2017
Kaarinan kaupungin valtuustoryhmät tekivät 14.11.2016 valtuustoaloitteen, jonka tarkoituksena oli selvittää mm. peruskoulujen  ruokahävikkiä. Hävikki mitattiin kaikissa peruskouluissa keväällä 2017 viikon 12 aikana. Auranlaakson koulun osalta voitiin todeta, että ruokahävikki oli mittausajanjaksona pienempi, kuin kaikkien koulujen yhteinen laskettu keskiarvo. Alla liitetiedostona taulukko, jossa vertailulukuina Auranlaakson koulun ruokahävikki verrattuna kaikkien koulujen keskiarvoon. Toisessa liitteessä valtuustoaloite.
Auranlaakson koulun ruokahävikki on ollut hyvin pientä ja jokaisena mittauspäivänä alle koulujen keskiarvon. Mittauksen suorittavat koulun viidennen luokan ruokajärjestäjät yhdessä keittiöhenkilökunnan kanssa. Yhteistyö sujui hienosti.


26.4.2017
Unicef-kävely 26. toukokuuta 2017
Auranlaakson koulu osallistuu lukuvuosittain johonkin hyväntekeväisyyskeräykseen, jolla autetaan hädänalaisia ihmisiä.

Tänä lukuvuonna osallistumme Suomen UNICEF ry:n rahankeräykseen, jossa reipas liikunta ja hyväntekeväisyys yhdistyvät hienolla tavalla.
UNICEF- kävelyn idea on, että oppilas hankkii itselleen lähipiiristään sponsoreita, jotka lupaavat lahjoittaa valitsemansa summan jokaista oppilaan kävelemää kilometriä kohden. Keräykseen osallistuminen on vapaaehtoista, kuten aina koulun rahakeräyksissä, mutta kaikki oppilaat osallistuvat reippailuosioon, eli kävelevät reitin.

Koulun Unicef- kävelypäivänä oppilaat kävelevät sovitun reitin Auranlaakson koulun lähialueella. Matka on jaettu etappeihin, joista saa tarran. Oppilaat vievät keräämänsä tarrat sponsoreille, jotka suorittavat sen jälkeen sponsorimaksun Unicefin keräystilille. Maksu tapahtuu verkkomaksuna.
Verkkomaksuohje on alla olevassa liitetiedostossa. Toinen liite on kirje-vanhemmille. Tutustukaa niihin.15.3.2017
Kaarinan sivistyslautakunta hyväksyi syksyllä 2016 Perusopetuksen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman vuosille 2017-19.
Sen jälkeen perusopetuksen koulut valmistelivat koulujen yhteisen Kaarinan kaupungin ala- ja yhtenäiskoulujen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman 2017-19, joka perustuu lautakunnan hyväksymään suunnitelmaan.
Tämän jälkeen valmisteltiin tasa-arvokyselyt perusopetuksen 1-6-luokille ja 7-9-luokille.
1-6-luokkien oppilaskysely pidetään Auranlaakson koululla maanantaina 20.3. tasa-arvon päivänä, jota vietetään virallisesti 19.3. Minna Canthin päivänä.
Voit tutustua suunnitelmiin ja 1-6-luokkien kyselyyn alla olevien linkkien kautta.


1.3.2017

Alla oleva teksti on lainausta Valonian projektiasiantuntija Sanna Forsellin koululle toimittamasta kyselystä. Asiasta on juljaistu myös 1.3. Wilma-tiedote.

Valonia selvittää Hämeentien (valtatie 10) joukkoliikenteen, kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita. Tavoitteena on selvittää tien käyttäjien mielipiteitä, näkemyksiä sekä toiveita alueen kehittämiseksi.

Tämä kysely koskee Hämeentietä välillä Kaarina–Liedon Nuolemo ja se toteutetaan yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksella on meneillään Hämeentien kehittämistä koskeva toimenpideselvitys, jossa kyselyn tulokset huomioidaan. Lisäksi Kaarina ja Lieto hyödyntävät tuloksia omassa liikennesuunnittelutyössään.

Pyydämme teitä ystävällisesti vastaamaan kyselyyn. Vastaaminen vie noin 20 minuuttia

Vastaajien kesken arvotaan lahjakortti (arvo 50 €), jonka voi käyttää valintansa mukaan joukkoliikennepalveluihin tai kävely- ja pyöräilyvarusteisiin. 

Vastausaikaa on perjantaihin 17.3. asti. Kiitos etukäteen vastauksistasi!

Linkki kyselyyn http://query.eharava.fi/1923

Kysely on saatavissa paperisena kuntien yhteispalvelupisteistä, joten vastaaminen onnistuu myös ilman internetyhteyttä.

Alla linkki kyselyyn pdf- muodossa.21.12.2016
Kiitos kuluneesta syksystä ja sen aikana tehdystä hyvästä yhteistyöstä.
Kevätlukukausi käynnistyy keskiviikkona 4.1.2017.
Iloista joulun aikaa ja onnellista vuotta 2017!
t.  rehtori

7.12.2016
Koulun ja vanhempainyhdistyksen yhdessä toimittaman seinäkalenterin myynti alkaa lähiaikoina

Koulun ja vanhempainyhdistyksen yhteinen kalenterihanke on valmistunut ja vuoden 2017 seinäkalenterit tulevat painosta aivan lähiaikoina. Oppilaat tuovat torstaina myyntitiedotteen kotiin. Täyttämällä ja palauttamalla sen alaosassa olevan lipukkeen kouluun, oppilas saa kotiinsa kalentereita lipukkeessa ilmoitetun määrän heti, kun kalenterit saapuvat kirjapainosta.
Myyntitiedotteeseen voi tutustua alla olevan linkin kautta.

30.11.2016
Auranlaakson koulun syyslukukauden päätöspäivänä koulupäivä alkaa kaikilla oppilailla klo 8 ja päättyy klo 12. Iltapäiväkerho sulkee ovensa klo 15.


30.11.2016
Wilman formatiivisen arvioinnin työkalu

Koulumme arviointikeskusteluviikko on takanapäin. Arviointiviikon aikana opettajat kertoivat huoltajille formatiivisesta arvioinnista. Tänä lukuvuonna Kaarinan peruskouluissa formatiivisen arvioinnin kohteena ovat käyttäytyminen ja työskentelytaidot.
Wilmaan on luotu ns. arviointityökalu, johon sekä oppilas että opettaja kirjaavat arvosanan käyttäytymisen ja työskentelytaitojen osalta. Kaarinan peruskoulujen käytösarvioinnin kriteereihin ja työskentelytaitoihin voi tutustua 4.10.2016 julkaistun Wilma-tiedotteen linkin kautta.
Jokainen luokka suorittaa vielä ennen joulua käyttäytymisen ja työskentelytaitojen arvioinnin Wilman arviointityökalulla. Luokanopettajat ohjeistavat oman luokkansa oppilaitten kohdalla, miten arviointi tehdään. Arviointityökalun avulla oppilaan ja opettajan antamista arvosanoista muodostuu graafinen esitys, jota seuraamalla voidaan nähdä arvosanan kehittyminen.

30.11.2016
Auranlaakson koulun väliarvioinnin päivämäärä on 3.2.2017
Aiemmin lukuvuoden väliarviointi on suoritettu syyslukukauden päätteeksi ja oppilaat ovat tuoneet kotiin "joulutodistukset". Kaarinassa siirryttiin uuden opetussuunnitelman mukana uuteen käytäntöön, jossa koulujen väliarviointi siirtyy kevätlukukauden puolelle. Auranlaakson koulun väliarviointi suoritetaan perjantaina 3.2.2017, jolloin oppilaat saavat paperisen välitodistuksen. Uudella aikataululla rauhoitetaan joulunalusaikaa.

30.11.2016
Itsenäisyysjuhla ja joulujuhla

Itsenäisyyspäivän juhla perjantaina 2.12. klo 9-10.30

Tänä vuonna itsenäisyyspäivää juhlitaan uudistetulla tavalla. Juhlasta tehdään enemmän koko koulun juhla, jonka ohjelmaan osallistuvat kaikki oppilaat. Aiemmin juhla on ollut paljolti kuudeskuokkalaisten esitysten seuraamista. Juhlassa tanssitaan edelleen, mutta tanssiin osallistuvat kaikki oppilaat. Samalla poistuu perinne kuudesluokkalaisten tyttöjen pukemisesta koulun tanssiaisasuihin. Puvut poistetaan käytöstä hyvin palvelleina.

Joulujuhla torstaina 15.12. klo 18

Koulun joulujuhla on iltajuhla. Juhla alkaa klo 18 ja kestää noin tunnin. Juhlassa saamme seurata lasten innolla harjoittelemia esityksiä. Juhlaan ovat tervetulleita myös oppilaitten huoltajat.


29.8.2016

  • Koulun ruokalassa on kahvitarjoilua klo 17.30- 18.
  • Luokkien vanhempainillat alkavat klo 18 omassa kotiluokassa luokanopettajan johdolla. Vanhempainillassa keskustellaan luokan ja koulun toimintatavoista sekä uudesta opetussuunnitelmasta. Jos luokan vanhempainilta on muuna ajankohtana, siitä tiedotetaan erikseen luokanopettajan toimesta.

Vanhempainillan aikana valitaan myös jokaiselta luokalta edustaja ja varaedustaja vanhempainyhdistyksen johtokuntaan.
Klo 19 pidetään vanhempainyhdistyksen vuosikokous Matti Kallion luokkatilassa ensimmäisen kerroksen käytävän varrella. Kokouksessa hyväksytään edellisen kauden toimintakertomus, vahvistetaan tilinpäätös ja päätetään vastuuvapauden myöntämisestä sekä valitaan uusi johtokunta.

16.8.2016
Oppilaille on jaettu 16.8. Auranlaakson Opas- lehti, johon on koottu oppilasta ja koteja varten tärkeitä kouluun liittyviä asioita, jotka on hyvä tietää. Lehden voi lukea alla olevasta linkeistä.


2.8.2016


Wilma avautuu huoltajille 9.8. tiistaina.

Syyslukukauden ensimmäinen koulupäivä on tiistaina 16.8. klo 9-12.
Oppilaat kokoontuvat aamulla koulun piha-alueelle, josta luokanopettajat kokoavat oppilaansa.
Ensimmäisenä koulupäivänä opettajat antavat oppilaille työjärjestykset, joiden mukaan koulutyötä jatketaan keskiviikosta 17.8. eteenpäin.
Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta!
t. rehtori

Lukuvuosi 2015-16

16.5.2016

Kevään viimeisen kouluviikon aikataulut ja yhteiset tapahtumat

Koulua käydään työjärjestyksen mukaisesti maanantaista 30.5.-keskiviikkoon 1.6..
Tiistaina klo 10-11 pidetään Lava on vapaa- tilaisuus koulun liikuntasalissa. Tilaisuudessa oppilaat voivat esittää itse harjoittelemansa esityksen. Esitys voi olla yksin tai ryhmän kanssa harjoiteltu esitys. Tilaisuudessa esiintyy koulun bändi sekä jaetaan lukukauden viimeiset Kuusi- patsaat kuukauden hyvästä teosta. Tilaisuuteen ovat tervetulleita myös esiintyjien huoltajat.
Torstaina 2.6. koulupäivä on kaikilla oppilailla klo 9-13. Tunnit ovat oman opettajan pitämiä.
Perjantaina 3.6. koulupäivä on kaikilla oppilailla klo 9-12. Perjantaina on perinteinen kevätkirkko Muikunvuoren ylälammella. Matkalle lähdetään klo 9 jälkeen ja koululle palataan klo 11 mennessä. Tilaisuuteen ovat tervetulleita myös huoltajat.
Lauantaina 4.6. on lukuvuoden päätöstilaisuus koulun liikuntasalissa. Tilaisuus alkaa klo 9 ja päättyy salissa n. klo 10. Tilaisuuden jälkeen on todistusten jako omassa luokassa.
Luokilla on viimeisen kouluviikon aikana myös omaa, luokkakohtaista ohjelmaa. Luokanopettajat tiedottavat siitä erikseen oman luokkansa oppilaita ja huoltajia.


4.5.2016
Koulutulokkaiden vanhempainillan esitykseen voi tutustua alla olevan linkin kautta.


26.4.2016

Auranlaakson koulun koulutulokkaiden tutustumispäivä ja vanhempainilta

Koulutulokkaiden tutustumispäivä on ti 3.5. 2016 klo 9-11 ja vanhempainilta pidetään ti 3.5. 2016 klo 18-19.30 koulun ruokalassa.

22.4.2016
Auranlaakson koululla vietetään vappuviikkoa erityisellä ohjelmalla. Teemoina ovat mm. väriviikko ja perjantaina hauskat hatut koko koulun yhteisen Kevätkirmauksen lisäksi. Kevätkirmausta vietetään Kultanummen kentällä klo 10-12. Koko viikon ohjelman voi lukea alla olevasta linkistä.


14.3.2016
Maaliskuun Koulun Kuulumisia ilmestyy tänään. Siinä kerrotaan mm. valinnaisaineisiin liittyvistä asioista sekä kevään tärkeistä päivämääristä. Lisäksi vanhempainyhdistys tiedottaa kahdesta kampanjasta.
Koko tiedotteen voi lukea alla olevasta linkistä.

2.12.2015
Auranlaakson koulun Tuki ry:n vuosikalenteri 2016 on ilmestynyt. Vanhempainyhdistys käyttää siitä saamansa tuoton koulumme oppilaitten ja esikoululaisten hyväksi.
Alla kaksi lomaketta, jotka liittyvät kalenterimyyntiin.


17.11.2015
Marraskuun Koulun Kuulumisia ilmestyy tänään. Siinä kerrotaan useista lukukauden päätämiseen liityviä asioita. Lisäksi oppilaskunta ja vanhempainyhdistys ovat saaneet palstatilaa.
Koko tiedotteen voi lukea alla olevasta linkistä.


4.11.2015
Kiusaaminen ei tepsi ikinä!

Tänään koulullamme vieraili Turun Palloseuran edustusjoukkueiden pelaajia kertomassa, miksi kiusaaminen ei tepsi ikinä. Paikalla olivat TPS Salibandyn Antti Nurminen ja HC TPS:sta Elias Karvonen sekä entinen Auranlaakson koulun oppilas, Elmeri Eronen ja Community manager Osku Valtonen. TPS:n Kiusaaminen ei tepsi ikinä! kampanjaan voi tutustua http://hc.tps.fi/uutiset/ajankohtaista/kiusaaminen-ei-tepsi-ikina/

Ennen tepsiläisten esitystä katsoimme viidesluokkalaisten tekemän Auranlaakson koulu on KiVa-koulu- videon. Osallistumme sillä Elastisen ja Robinin KiVa-koulu haasteeseen. Elastinen ja Robin tulevat vierailulle kilpailun voittajakouluun. Asiasta voi lukea lisää http://www.kivakoulu.fi/haaste

Tepsiläiset kertoivat omia koulumuistojaan ja antoivat oppilaille ohjeeksi, että kiusaamisesta pitää kertoa aina koulun aikuiselle tai omille vanhemmilleen. Myös kaverit voivat puuttua kiusaamiseen ja jopa saada sen loppumaan kertomalla kiusaajalle, että hän toimii väärin.
Pelaajat olivat tyytyväisiä, kun kuulivat, että Auranlaakson koulussa on käytössä KiVa-ohjelma.

5.10.2015 Kalenterihanke
Koulun perinteinen kalenterihanke on käynnissä. Mainostilaa aletaan myydä pika puolin. Mikäli tiedätte jonkun yrityksen, joka haluaisi ostaa mainostilaa kalenteristamme, ottakaa yhteyttä rehtoriin, niin saatte lapsenne välityksellä tarvittavat lomakkeet ja ohjeet mainostilan ostamisesta.
Alla ovista linkeistä voitte tutustua mainosmyynnin saatekirjeeseen ja lomakkeeseen, jolla voi ostaa mainostilaa koulun kalenteriin. Voitte tulostaa lomakkeet myös itse ja toimittaa ne täytettynä kouluun.

Mainossopimus ja mainosmateriaali pitää toimittaa koululle viimeistään 6.11. 2015 mennessä.

Kalenteri tulee kirjapainosta myyntiin joulukuun alkupuolella. Monet mainostajat arvostavat kalenterimme ainutlaatuisuutta. Lasten töiden tunnelmaa ei voi kopioida.


5.10.2015
Lokakuun Koulun Kuulumisia jaetaan huomenna koteihin. Siinä esitellään oppilaskunnan uusi hallitus ja koululla tarjolla olevaa kerhotoimintaa. Tällä kertaa tiedotteessa on poikkeuksellisen paljon vanhempainyhdistyksen asioita. Yhdistyksen seuraava hallituksen kokous on avoin kaikille koulumme huoltajille.
Koko tiedotteen voi lukea alla olevasta linkistä.21.8.2015
Elokuun Koulun Kuulumisia on jaettu tänään koteihin. Siinä on tärkeää asiaa mm. ksylitolipastilleista.
Luokanopettajalle pitää palauttaa tiedotteen takasivulla oleva lipuke, jossa kysellään vanhempainiltaan liittyvistä asioista.
Koko tiedotteen voit lukea alla olevasta linkistä. 

20.8.2015

Koulurauha julistetaan Auranlaakson kouluun kuudesluokkalaisten toimesta perjantaina 21.8.

Koulurauhan julistetaan kuudesluokkalaisten toimesta lukuvuodelle 2015-16 Auranlaakson kouluun. Julistustilaisuus alkaa klo 9 koulun sisäpihan laatoitusalueella ja kestää n. 15 minuuttia.
Huoltajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Auranlaakson koulun vanhempainilta pidetään torstaina 3.9..
Luokkien omat vanhempainillat alkavat klo 18 ja klo 19 kokoontuu koulun uusi vanhempainyhdistys ensimmäiseen järjestäytymiskokoukseensa.

18.8.2015

Oppilaille on jaettu 18.8. Auranlaakson Opas- lehti, johon on koottu oppilasta ja koteja varten tärkeitä kouluun liittyviä asioita, jotka on hyvä tietää. Lehden voi lukea alla olevasta linkeistä.

Lukuvuosi alkaa oppilailla tiistaina 18.8. klo 9.

Lukuvuosi alkaa Auranlaakson koulun oppilailla tiistaina 18.8. klo 9. Opettajat ovat aamulla koulun takapihan laatoituksella vastaanottamassa oppilaitaan.
Ensimmäinen koulupäivä on kaikilla oppilailla klo 9-12. Keskiviikosta 19.8. alkaen noudatetaan luokkien Wilmassa näkyviä työjärjestyksiä.

Tervetuloa kouluun!
rehtori

Lukuvuosi 2014-2015

8.5.2015
Toukokuun Koulun Kuulumisia on ilmestynyt. Sen kannesta voi lukea Mini Runo-Kaarinan palkintorunon. Lisäksi siinä kerrotaan lukuvuoden päättymiseen liittyviä asioita ja aikatauluja. Toukokuun Koulun Kuulumisia on luettavissa alla olevasta linkistä.

1.4.2015
Huhtikuun Koulun Kuulumisia on ilmestynyt. Siinä kerrotaan mm. ensi lukuvuoden ainevalintojen toteutumisesta ja muistutetaan turvallisesta liikennekäyttäytymisestä.
Lisäksi tänään jaettiin koteihin vanhempainyhdistyksen tiedote leivonnaispakastemyynnistä.
Huhtikuun Koulun Kuulumisia on luettavissa myös alla olevasta linkistä.


2.3.2015
Maaliskuun Koulun Kuulumisia on ilmestynyt. Siinä muistutetaan vielä 9.3. asti Wilmassa auki olevista valintasivuista, jotka koskettavat tällä hetkellä toisella, kolmannella ja neljännellä luokalla olevia oppilaita ja heidän huoltajiaan.
Koko tiedotteen voi lukea alla olevasta linkistä.

5.2.2015
Helmikuun Koulun Kuulumisia on ilmestynyt. Siinä tiedotetaan ensi lukuvuoteen liittyvistä oppiainevalinnoista. Valinnat tehdään Wilman kautta.Lisäksi voit lukea ja katsoa kuvia 2.A-luokan riemastuttavasta
pulkanhakumatkasta. Koko tiedotteen voi lukea alla olevasta linkistä.11.12.2014
Joulukuun Koulun Kuulumisia on ilmestynyt. Siinä keskitytään syyslukukauden päättymiseen liittyviin asioihin. Koko tiedotteen voi lukea alla olevasta linkistä.
17.11.2014
Marraskuun Koulun Kuulumisia on ilmestynyt. Siinä kerrotaan oppilaskunnan koululle julistamasta Ole KiVa kaveri- teemasta. Tiedotteessa kerrotaan myös joulujuhlan ajankohdasta ja syyslukukauden päätöspäivästä. Koko tiedotteen voi lukea alla olevasta linkistä.

14.10.2014
Lokakuun Koulun Kuulumisia on ilmestynyt. Siinä esitellään mm. koulumme oppilaskunnan hallituksen kokoonpano ja ohjeistetaan liikuntatunneista ja koululaisuinneista, jotka alkavat välittömästi syysloman jälkeen. Koko tiedotteen voi lukea alla olevasta linkistä.


11.9.2014
Syyskuun koulun kuulumisia on jaettu koteihin. Siinä kerrotaan mm. lukuvuoden vanhempainyhdistyksen kokoonpano. Ajankohtaista osioon kannattaa tutustua huolella. Siellä kerrotaan esim. 23.9. klo 18 Auranlaakosn koululla pidettävästä Kaarinan kaupunginkirjaston vanhempainillasta.
Koko tiedotteen voi lukea alla olevasta linkistä.


14.8.2014
Elokuun Koulun Kuulumisia on jaettu tänään koteihin. Siinä muistutetaan ksylitolipastillien maksamisesta vanhempainyhdistyksen tilille ja ilmoittautumisesta 3.9. pidettävään luokkien vanhempainiltaan.

Oppilaille on jaettu myös Auranlaakson Opas- lehti, johon on koottu oppilasta ja koteja varten tärkeitä kouluun liittyviä asioita, jotka on hyvä tietää. Molemmat tiedotteet voi lukea alla olevasta linkeistä.

6.8.2014
Ensimmäinen koulupäivä on tiistaina 12.8. klo 9-12.

Wilma on suljettuna koko kesän 11.8. asti.

Oppilaat kokoontuvat aamulla koulun piha-alueelle, josta luokanopettajat kokoavat oppilaansa.
Ensimmäisenä koulupäivänä opettajat antavat oppilaille työjärjestykset, joiden mukaan koulutyötä jatketaan keskiviikosta 13.8. eteenpäin.

10.4.2014
Huhtikuun Koulun kuulumisissa kerrotaan loppukevään teemasta, joka liittyy turvalliseen liikkumiseen kevyen liikenteen väylillä jalan ja polkupyörällä.
Vanhempainyhdistys on avannut myös oman sivun Facebookiin. Koulutiedotteessa on koottuna tärkeitä kevään päivämääriä. Koko tiedotteen voi lukea alla olevasta linkistä.