Tarkenna hakua

Kansalaistoiminta

Kansalaistoimintaa järjestetään Kaarinassa osana kulttuuripalveluita. Nuorisojärjestöt, liikuntaseurat ja esimerkiksi vanhempainyhdistykset löytävät kuitenkin palvelunsa nuorisopalveluiden, liikuntapalveluiden ja opetustoimen sivuilta.

Kansalaisjärjestöt kutsutaan vuosittain yhteiseen tapaamiseen, jossa informoidaan ajankohtaisista asioista ja välitetään tietoa molempiin suuntiin. Vuonna 2014 kokoontuminen on 22.1. kello 17 Kaarinan kansalaisopiston auditoriossa.

Kansalaistoiminnan avustukset myöntää Kansalaistoiminnan lautakunta. Hakemuksohjeet ovat kulttuurin avustusten sivuilla. Ennen hakemuksen laatimista kannattaa kysyä apua kulttuurisihteeriltä tai kulttuurityöntekijältä.

Kansalaistoimintaan kuuluvat Kaarinassa esimerkiksi omakotiyhdistykset, eläkeläisyhdistykset, kansainväliset ystävyysseurat ja kotiseutuyhdistykset. Potilasyhdistykset, yksinhuoltajien tukijärjestöt ja esimerkiksi SPR:n kaltaiset järjestöt on siirretty hyvinvoinnin edistämisen avustukseen. Väärään toimielimeen lähetetyt avustukset ohjataan oikeaan paikkaan, mutta niistä voidaan joutua kysymään lisätietoja. Omakotiyhdistysten toivomaa avustusta alueiden siivoukseen ei tällä hetkellä ole jaossa.