Tarkenna hakua

Uimarannat

Kaarinassa on viisi yleistä uimarantaa. Uimarantoja ylläpidetään kesäaikana päivittäin ja muina aikoina viikoittain. Talviaikoina ylläpito järjestetään tarvittaessa.

Hoviranta

Kaarinan kaupungin ylläpitämiä uimarantoja on Littoisissa, Hovirinnassa, Voivalassa, Raadelmassa ja Harvaluodossa. Kuuslahden uimaranta on yleinen uimaranta, mutta sen ylläpito on ulkoistettu Kuusiston Kruunulle. Hovirinnan uimaranta on Kaarinan ainoa EU-ranta.

Kesäkaudella yleisten uimarantojen pohjat tarkastetaan sukeltamalla ennen uimakauden alkua. Uimakausi on 15.6. – 31.8. Uimarannoilla ei ole rantavahteja.

Littoisten hiekkaranta

Uimaranta sijaitsee Littoistenjärven koillisrannalla Vanha Littoistentien varrella. Uimarannasta avautuu upea näköala Littoisten Verkatehtaalle. Littoistenlava ja Littoisten koirapuisto sijaitsevat uimarannan vieressä. Kesäaikana uimarannalla on WC-tilat, pukukopit ja ulkopuolisen yrittäjän pyörittämä kesäkahvila.

Ristikallion uimaranta

Uimaranta sijaitsee Littoistenjärven etelärannalla Nipsikadulla. Uimarannasta avautuvat upeat näköalat Littoistenjärvelle ja sen kolmelle saarelle. Kesäaikana uimarannalla on WC-tilat ja pukukopit.

Hovirinnan uimaranta

Uimaranta sijaitsee Kuusistonsalmen pohjoisrannalla osoitteessa Uimarannantie 56. Uimaranta on osa laajempaa kokonaisuutta Hovirinnan rantapuistossa ja siksi uimarantana ylivoimaisesti Kaarinan suosituin. Terveysviranomaiset ovat luokitelleet uimarannan EU-rannaksi korkeiden kävijämäärien takia. Kesäaikana uimarannalla on WC-tilat, pukukopit ja tilaussauna. Talvikaudella Hovirinnan uimarannassa voi myös harrastaa avantouintia.

HUOM! 16.1.2018 avantouintipaikalta on otettu vesinäyte. uimaveden mikrobiologinen laatu oli hyvä ja täytti vaatimukset, jotka on annettu Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa 354/2008 pienten ja yleisten uimarantojen uimaveden laatuvaatimuksista ja valvonnasta. Seuraava vesinäyte Hovirinnan uimarannalta otetaan helmikuussa 2018.  

Voivalan uimaranta

Raadelman uimaranta

Harvaluodon uimaranta

Kuuslahden uimaranta

Yleisten uimarantojen ylläpidosta vastaa Kaarinan kaupungin Liikunta- ja viherpalvelut, puh. (02) 588 4000.