Tarkenna hakua

Kuntavaalit

Kuntavaalit järjestetään vuonna 2017 sunnuntaina 9. päivänä huhtikuuta. Kaarinan kaupunginvaltuustoon valitaan vaaleissa 51 valtuutettua ja näille varavaltuutettuja seuraavaksi nelivuotiskaudeksi.

Kuntavaalien ehdokashakemusten toimittaminen Kaarinassa

Puolueiden ja valitsijayhdistysten ehdokashakemukset sekä ilmoitukset vaaliliitosta ja yhteislistasta on vaalilain mukaan annettava Kaarinan keskusvaalilautakunnalle viimeistään tiistaina 28.2.2017 ennen kello 16.

Lisätietoja

Äänestäminen

Ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 29.3.2017 ja päättyy tiistaina 4.4.2017. Koti- ja laitosäänestys tapahtuu ennakkoäänestysaikana. Vaalipäivänä 9.4.2017 voi äänestää vain omalla äänestyspaikallaan. 

Henkilöllisyyden toteaminen äänestyksessä 

Tullessaan äänestämään niin ennakkoäänestykseen kuin vaalipäivän äänestykseen, äänestäjä on velvollinen esittämään selvityksen henkilöllisyydestään. Henkilöllisyystodistukseksi kelpaa voimassa oleva poliisin antama henkilökortti, ajokortti, passi tai kuvallinen Kela-kortti. 

Jos äänioikeutetulla ei ole äänestyksessä tarvittavaa henkilöllisyyttä osoittavaa asiakirjaa, poliisi myöntää hänelle maksutta väliaikaisen henkilökortin äänestämistä varten. Väliaikaista henkilökorttia haettaessa hakijalla on oltava mukana kaksi poliisin ohjeiden mukaista passivalokuvaa.