Tarkenna hakua

Tiedote 29.6.2017

Kaarina-talon harjannostajaisia vietettiin perinteisin menoin

Puheet, hernekeitto ja kakkukahvit takasivat onnistuneet harjannostajaiset Kaarina-talolla keskiviikkona 28.6. Talo luovutetaan marraskuussa, jolloin muuttoa sinne alkavat valmistella muun muassa pääkirjasto, palvelupiste ja osa kaupunginviraston henkilökuntaa. Pääkirjasto avataan Kaarina-talossa tammikuussa 2018.

Lähtöpaikka unelmille

Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Mari Saario avasi tilaisuuden ja korosti puheessaan tilan ja kulttuurin merkitystä. Vaikka Kaarina-taloon tulevan pääkirjaston toiminta tulevaisuudessa suuntautuisikin yhä enemmän verkkoon, kuntalaiset tarvitsevat yhteisen tilan, jossa on turvallista kokoontua. Saario kertoi, että kulttuuriin satsattu euro tulee monenkertaisena takaisin ja korosti kirjaston yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Kirjasto on myös täynnä tarinoita, joiden parissa voi unelmoida itselleen hyvän tulevaisuuden.  

Kaarina-talon harjannostajaiset 28.6.2017

Monen toiminnon talo

Kaupunginjohtaja Harri Virta oli tyytyväinen, että Kaarina-talon rakentaminen osui hyvään aikaan ja talo valmistuu aikataulun mukaisesti. Kaarina-talo on Virran mukaan monitoimitalo ja kuntalaisten oma olohuone, jossa sivistys, hyvinvointi ja osallistaminen kohtaavat. Kaarina-talo on osa Kaarinan keskustan kehittämistä: Maailma muuttuu - Kaarina toimii, kuten kaupungin slogan kuuluu. Virta iloitsi siitä, että Kaarina-talon hanke on ollut poikkeuksellisen osallistava ja kaupungin työntekijät ovat olleet tiiviisti suunnittelussa mukana.

Kaarina-talon rakentajan, Rakentajamestarit Oy:n toimitusjohtaja Veijo Sammalmaa kertoi, että talossa on työskennellyt yli 30 eri nimikkeen ammattilaista ja että rakentaminen on sujunut hyvin. Kirjastotoimen johtaja Ritva Nurminoro totesi puheessaan, että Kaarina-talon neliöt tulevat tehokäyttöön, eikä tilaan tule perinteistä aulamaisuutta tai väljyyttä. Talossa on toki korkeutta ja kauneutta ja toiseen kerrokseen tuleva taideteos, jonka nimi on suomeksi Paikan henki, kuvastaa sitä, mikä on Kaarina-talossa tärkeintä: asiakkaat tekevät paikan hengen. Kaupunginjohtajan tapaan Nurminoro korosti talon monikäyttöisyyttä ja latasi suuria odotuksia myös organisaatiomuutoksen tuomalle yhteistyölle kirjaston, kulttuurin ja palvelupisteen osalta. 

Puhujien tapaan Kaarina-talon suunnittelijat, Ark'Aboan arkkitehdit Pia Helin ja Esa Virtanen, loistivat tilaisuudessa tyytyväisyyttään. 

Puheiden välissä nautittiin perinteistä harjannostajaisruokaa, hernekeittoa, joka oli valmistettu Kaarinan lukion keittiöllä. Noin viisikymmenpäinen vierasjoukko nautti myös kakkukahveista sekä VeePee Lehdon musiikista ja huumorista. Virallisen ohjelman päätteeksi vierailla oli mahdollisuus tutustua Kaarina-taloon.

Kaarina-talon harjannostajaiset 28.6.2017
Kaarina-talon rakentajat aloittivat hernekeittotarjoilun, VeePee Lehto tahditti jonotusta.

Klikkaamalla kuvia saat ne suuremmiksi


Kaarina-talon harjannostajaiset 28.6.2017. Arkkitehti Esa Virtanen etualalla.Kaarina-talon harjannostajaiset 28.6.2017Kaarina-talon harjannostajaiset 28.6.2017. Kaupunginjohtaja Harri Virta.Kaarina-talon harjannostajaiset 28.6.2017. Kirjastotoimen johtaja Ritva Nurminoro.Havainnekuva Kaarina-talosta.

Seuraa Kaarina-talon etenemistä blogissa Yhdessä Kaarina-taloon