Tarkenna hakua

Tiedote 15.12.2016

Vuoden kielimies ja -naiset valittu Kaarinassa

Kaarinan kaupunki jakaa vuosittain vuoden kielimies ja vuoden kielinainen -palkinnot. Kanslia- ja viestintäpalvelut valitsi vuoden kielimieheksi Kaarinan lukion rehtori Kimmo Laitisen. Vuoden kielinainen -palkinto jaettiin kaupungin hammashuollon suuhygienistien Kaisa Laineen, Sanna Krusbergin, Mirka Seppäsen, Krista Tanskin ja Saranda Maxhunin kesken.

Luovutustilaisuus 15.12. Klikkaa kuva isommaksi.Palkintoperinne alkoi nyt jo päättyneen valtakunnallisen virkakielikampanjan innoittamana. Virkakielikampanjalla kannustettiin valtion ja kuntien viranomaisia parantamaan kielenkäyttöään ja muistutettiin selkokielen käytön tarpeesta. Selkeä, ymmärrettävä ja asiallinen kielenkäyttö säästää aikaa ja vaivaa, tehostaa viranomaisten työtä ja vahvistaa asiakkaiden oikeusturvaa. Kaarinan kaupunki haluaa korostaa ymmärrettävän ja asiakaslähtöisen viestinnän merkitystä myös kampanjan päätyttyä.

Vuoden kielimieheksi valittu rehtori Kimmo Laitinen on aktiivinen ja esimerkillinen viestijä. Tämä näkyy Kaarinan lukion viikoittaisissa tiedotteissa, jotka houkuttelevat lukemaan myös visuaalisella asullaan.


Vuoden kielinainen -tunnustus myönnettiin hammashuollon suuhygienisteille, jotka kirjoittavat Suuhygienistin suusta kuultua -blogia Kaarinan kaupungin verkkosivuilla. Blogissa on onnistuttu viestimään hampaiden hoidosta innostavasti ja ihmisläheisesti.

Vuoden kielimies ja -naiset palkittiin torstaina 15.12.2016 järjestetyssä tilaisuudessa. Palkinnot luovuttivat kanslia- ja viestintäpalveluiden puolesta hallintojohtaja Päivi Antola ja tiedottaja (ts.) Heli Lempa sekä vuoden kielimies 2015, kaupunginarkkitehti Pasi Aromäki. Palkitut saivat vuodeksi käyttöönsä kaarinalaisen keramiikkataiteilija Saija Palinin suunnittelemat ja valmistamat kielikukkaset. Lisäksi kunniamaininnan arvoisille kynäilijöille luovutettiin muistoksi kynät.