Tarkenna hakua

Tiedote 11.10.2017

Koulurakentamisen ohjausryhmä tiedottaa

Koulurakentamisen ohjausryhmä esittää kaupunginhallitukselle päätettäväksi, että:

1) Valkeavuoren nykyinen koulu korvataan kokonaan yhdellä uudisrakennuksella. Samaan yhteyteen esitetään rakennettavaksi palloiluhalli, jossa järjestetään myös oppilasliikunta. Halli palvelee kaikkia Kaarinan kouluja sekä iltaisin ja viikonloppuisin eri vapaa-ajan toimijoita.

Ohjausryhmä totesi, että kokonaisratkaisun kannalta kustannustehokkain vaihtoehto on tarkastella koko koulua kokonaisuutena ja rakentaa yksi uudisrakennus.

2) Hovirinnan koulukiinteistö peruskorjataan kokonaisuudessaan ja siihen rakennetaan uudet eteistilat, jolloin oppilaat pääsevät terveellisiin koulutiloihin ja ajantasaisiin oppimisympäristöihin nopeammin kuin odotettaessa kokonaan uuden rakennuksen valmistumista. Hovirinnan koulu on uudempi ja paremmassa kunnossa sekä malliltaan erilainen kuin Valkeavuori ja lisäksi peruskorjattavissa.


Oleellista on, että kaikki lapset ja tiloissa työskentelevät pääsisivät mahdollisimman nopeasti turvallisiin ja terveellisiin tiloihin. Ohjausryhmän päätösehdotus sisältää myös toimenpide- ja ratkaisuehdotuksia välittömiin väistöihin ja rakentamisen laadun varmistukseen.

Tarkemmat tiedot löytyvät oheisesta koulurakentamisen ohjausryhmän pöytäkirjasta.