Tarkenna hakua

Tiedote 16.12.2016

Kaarinan lukion musikaali juhlistaa Suomen satavuotista itsenäisyyttä

Lukion musiikkiteatterilinja Teatteri Tiilen musikaalin tarina nivoutuu maamme historiaan. Samalla päästään seuraamaan kahden Suomen tavoin satavuotiaan, Martan ja Matildan, elämänvaiheita.

Sinä päivänä kun synnyin -musikaalin teemoja ovat erilaiset vastakkainasettelut ja niiden purkaminen. Miten kohtaamme erilaisuuden? Tunnistammeko sen itsessämme? Tarinassa sukelletaan itsenäisen Suomen eri vuosikymmenille ja seurataan samalla niin Martan ja Matildan elämänpolkuja kuin maamme vaiheita itsenäistymisen alkuvuosilta nykypäivään.

Kerrontaa kuljettavat sävelet, joissa kotimainen nykymusiikki kohtaa tunnetut klassikot. CMX:n musiikkia kuullaan 1930-luvun rakkaustarinan taustana, Vuokko Hovatan Hiljaiset vuodet ja Juice Leskisen Pyhä toimitus kuvaavat sodasta paluun tunnelmia. Musikaalissa myös selviää Kenen joukossa seisot. Teos huipentuu opiskelija Piiku Ansamäen sävellykseen Eino Leinon tunnetusta runosta Hymyilevä Apollo. Musikaali on osa Suomi 100 -ohjelmaa.

Kaarinan lukion juhlavuoden produktiossa on mukana lähes 100 taitavaa opiskelijaa. Kaikki musikaalin osa-alueet toteutetaan opiskelijavoimin.

Ensi-ilta Sigyn-salissa perjantaina 13.1.2017

Muut näytökset:

  • lauantai 14.1. kello 18
  • sunnuntai 15.1. kello 14 ja 18
  • maanantai 16.1. kello 18
  • tiistai 17.1. kello 18
  • keskiviikko 18.1. kello 18

Lisätietoa: Pekka Nebelung, pekka.nebelung@koulut.kaarina.fi

Osta liput >>  (Hinta: 12/17 €, VIP-Lippu 40 €.)   

Käsikirjoitus ja ohjaus: Noora Nieminen, Annika Setälä
Musiikin sovitus: Pekka Nebelung
Koreografia: Tuija Lehtimäki, Joona Rytkönen + työryhmä
Lavastus ja puvustus: Juli Westerlund + työryhmä