Tarkenna hakua

Tiedote 4.10.2017

Torin reunalla tapahtuu: väriä keskustan ilmeeseen, koululaiset tarttuvat siveltimiin

Tänään keskiviikkona 4.10. on Kaarina Centerin talon eli kirjaston talon torin puolella alkanut taideprojekti, jonka tuloksena saadaan värikäs seinämaalaus eli muraali. Keskustan neljän koulun oppilaat maalaavat kirjaston talon torin puoleiseen betonipylväikköön tilataideteoksen työnimeltään Kaarinan neljä vuodenaikaa, Suomi 100.

Kaarinan torilla on tänään nähty tohinaa. Maaleja, teloja, siveltimiä ja kymmenittäin koululaisia. Yhteensä 113 koululaista osallistuu yhteisen seinämaalauksen eli muraalin maalaamiseen. Työ on alkanut pylväiden pohjamaalauksella ja jatkuu koristeluvaiheella. Maalaustyöt jatkuvat ensi viikkoon ja valmista teosta voi ihailla viimeistään pe 13.10. Osallistuvat koulut ovat Hovirinnan koulu, St. Karins Svenska Skola, Valkeavuoren koulu ja Kaarinan lukio.

Tämä tilataideteos toteutuu mahtavalla yhteistyöllä. Mukana ovat koulujen lisäksi kaupungin kulttuuripalvelut, viherpalvelut, Kaarina-lehti ja RTV. 

Uutta kirjaston talossa on myös entisissä Tiimarin tiloissa avautunut taidenäyttely, walk-by -galleria. Eveliina Eteläkosken Puunhalaaja taivaanrannanmaalarina -näyttely on katsottavissa kadulta käsin ympäri vuorokauden osoitteessa Oskarinaukio 5. 

Kaarinan keskustan ilme on muuttumassa. Uusi Kaarina-talo valmistuu tämän vuoden puolella ja keskustan uuden ilmeen kehittyminen jatkuu kirjaston talon purkamisella, kun asemakaava on lainvoimainen. Näillä näkymin tähän vaiheeseen päästään aikaisintaan toukokuussa 2018. Nyt valmistuva tilataideteos on askel vanhan ja uuden keskustan välillä. 

Ennenaloitusta.jpg
Alakoululaiset ovat valmiina aloittamaan maalaustyön. Mukana kuvassa on myös viherpalveluiden väkeä: he hoitivat pylväiden pesun.

RTV.jpg
RTV komea auto toi maalaustarvikkeet suoraan paikan päälle.

Hovirinta_SvenskaSkolan.jpg
Pylväikkö alkaa saada väriä, kevät ja kesä hahmottuvat paikoilleen.

Valkeavuori.jpg
Valkeavuoren koulun oppilaat loihtivat syksyn tuntua.