Tarkenna hakua

Tiedote 16.12.2016

Piikkiön alueen kehittämiseksi 641 ideaa

Piikkiön alueen asukkaat saivat esittää ideoitaan alueen kehittämiseksi järjestetyssä kyselyssä 14.11.-7.12. Kaupungin aluetyöryhmän kyselyyn tuli 242 vastausta, joissa oli 641 eri toivetta tai mielipidettä. Vastaukset käsittelevät laajalti koko Piikkiön aluetta keskustasta Toivonlinnaan, Raadelmaan ja Harvaluotoon. 

Piikkiön aluetyöryhmä, palkinnon luovutusLaaja toiveiden kirjo

Toiveita esitettiin koskien alueen arkkitehtuuria, viihtyisyyttä ja toimivuutta sekä erilaisia liikennejärjestelyjä. Ajatuksia herättivät myös lasten ja nuorten tilat ja toiminnat, liikuntamahdollisuudet sekä tori- ja yritystoiminta Piikkiössä. Paljon muitakin aiheita tuli kyselyssä esille.

Aluetyöryhmä valmistelee vastaukset tammi-helmikuussa

Seuraavaksi työryhmä määrittelee, mille kaupungin toimialalle vastaus kuuluu. Tämän jälkeen toimialojen edustajat kutsutaan tilaisuuteen, jossa työryhmä esittelee tulokset ja oman esityksensä kärkeen nostettavista ehdotuksista. 

Toimialakierroksen jälkeen vastauksia esitellään julkisesti ja mahdollisesti samalla voidaan jo tuoda esiin käytännön toteutukseen eteneviä kohtia.

Kyselyn arvonta suosi nuorta piikkiöläistä

Kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvottiin POP-pankin lahjoittama puhelin. Pankin toimitusjohtaja Jari Heinonen luovutti palkinnon Piikkiön kirjastossa torstaina 15.12. Voittaja on Sara Nurminen.

Kiitos kaikille kyselyyn osallistujille!

Lisätietoja: 

Erikoiskirjastovirkailija Anri Veston
anri.veston(at)kaarina.fi, puh. (02) 588 4403

Kehittämispäällikkö, aluetyön koordinoija Tuuli Salospohja
tuuli.salospohja(at)kaarina.fi, puh. 050 342 8164

Taustaa aluetyölle

Kaarinan kaupungin hyvinvointipalveluiden ja sivistyspalveluiden toimialojen yhdeksi kärkiteemaksi on valittu aluemallin kehittäminen. Aluetyöryhmiä on viisi: keskusta, Kuusisto, Littoinen, Piikkiö ja Piispanristi. Kaikissa työryhmissä on kaupungin eri toimialojen edustajia ja mahdollisesti myös muita yhteistyökumppaneita, joilla kaikilla on kokemusta alueesta. Aluetyön koordinoijana toimii Tuuli Salospohja.

Piikkiön aktiivinen aluetyöryhmä on kokoontunut syksyn aikana neljä kertaa ja saanut juuri päätökseen kaikille alueen toiminnasta kiinnostuneille tarkoitetun avoimen kyselyn. Kyselyyn tuli todella runsaasti vastauksia ja työryhmä jatkaa työtään vastausten pohjalta, jotta saamme asukkaiden äänen kuuluville.

piikkion_aluetyo.jpg