Tarkenna hakua

Tiedote 9.8.2018

Rauhalinnaan edukseen erottuvia kerros- ja rivitaloja tontinvarauskilpailulla

Kaarinan Rauhalinnaan on tulossa uusi laadukas asuinalue, jossa on 11 rakennuspaikkaa kerrostaloille ja 4 tonttia rivitaloille. Alueen tontit luovutetaan rakentajille tontinvarauskilpailulla. Kilpailuaikaa on 15.10. saakka.

Rauhalinnan alue sijaitsee kävelyetäisyydellä Kaarinan keskustan palveluista.  Välittömästi uuden asuinalueen eteläpuolella sijaitsee valtakunnallisesti arvokas Rauhalinnan kartano puistoineen ja läheistä Kuusistonsalmen rantaa kehitetään kaupunkilaisten virkistysalueena. Uudenmaantie ja Saaristotie takaavat alueelle hyvät kulkuyhteydet.

Alueesta on tavoitteena rakentaa arkkitehtonisesti laadukas, mutta sinne toivotaan myös rohkeita ja innovatiivisia ratkaisuja.

- Suunnittelijoilla on alueella aika vapaat kädet ja toivommekin ennakkoluulottomia ehdotuksia, kertoo Kaarinan kaupungin toimistoarkkitehti Eveliina Eteläkoski.

- Asemakaava mahdollista mm. kerrostalojen, pienkerrostalojen, rivitalojen ja erilaisten kytkettyjen pientalojen sekä näiden yhdistelmien rakentamisen. 

Kilpailuehdotuksiin toivotaan myös mm. monipuolista asuntovalikoimaa sekä aurinkoenergian ja hulevesien hyödyntämistä. 

Kaarinan keskustan kerrostaloja on viime vuosina rakennettu tontinvarauskilpailujen kautta. Uimahallintielle järjestettiin kilpailu kolmesta kerrostalosta vuonna 2008 ja Kallenraitin kulmasta kilpailtiin vuonna 2012. Molemmat on toteutettu SRV:n esittämien kilpailuehdotusten mukaan. 

- Kaupunkikuvallisesti molemmat kilpailut olivat todella onnistuneita ja olemme erittäin toiveikkaita myös Rauhalinnan alueen suhteen, sanoo toimistoarkkitehti Eveliina Eteläkoski.

Kaikki Rauhalinnaan liittyvä materiaali ja tontinluovutuskilpailun ohjeet löytyvät osoitteesta www.kaarina.fi/tontit > Rauhalinnan tontinluovutuskilpailu. Kilpailuaika päättyy 15.10.