Tarkenna hakua

Tiedote 23.8.2018

Sinustako lukulähetti ikäihmisille?

Kaarinan kaupunki hakee vapaaehtoisia lukulähettejä, jotka käyvät lukemassa ääneen ikäihmisille. Tule kuulemaan lukulähetti-toiminnasta lisää infotilaisuuteen Kaarina-talolle keskiviikkona 19.9.  Infoon osallistuminen ei sido toimintaan.

Kaarinassa alkaa Lukulähetti-toiminta, tule mukaan!Lukulähetit aloittavat syksyllä

Lukulähettinä toimiminen on helppo tapa ilahduttaa ikäihmisiä, jotka eivät välttämättä pysty itse lukemaan.

Lukulähetti-toiminta alkaa syksyn 2018 aikana palvelutori Eerikissä, Hovirinnan palvelukeskuksessa, Kaarinakodissa, Visiitissä sekä terveyskeskuksessa. Toimintaa on mahdollista laajentaa myöhemmin myös muihin Kaarinan kohteisiin.

Lukulähetti valitsee itse miten usein, mitä ja missä hän käy lukemassa. Vapaaehtoisilta toivotaan kuitenkin sitoutumista säännöllisiin lukukertoihin. Tutut ja turvalliset toiminnot sopivat palvelutalojen arkeen. Luottamuksellinen kohtaaminen ja yhdessäolo ovat tärkeä osa lukuhetkeä.

Lukulähetit voivat lukea joko yhdelle ikäihmiselle tai pienryhmälle. Yksi lukukerta kestää noin puolesta tunnista tuntiin ja sisältää myös keskustelua. Luettava aineisto voi vaihdella romaaneista runoihin ja pienistä tarinoista päivän lehteen.

Infotilaisuus Kaarina-talossa 19.9.

Kaarinan kaupunki hakee vapaaehtoisia lukulähettejä, jotka käyvät lukemassa ääneen ikäihmisille. Infotilaisuus lukulähetti-toiminnasta järjestetään Kaarina-talossa, os. Lautakunnankatu 1, keskiviikkona 19.9. klo 17.30–19. Kokoustilana on Piikkiönlahti talon 2. kerroksessa.

Tilaisuudessa kerrotaan tarkemmin toiminnasta ja mukana olevista lukupaikoista sekä annetaan vinkkejä hyviksi todetuista aineistoista. Infotilaisuus on avoin kaikille, jotka ovat kiinnostuneita lukulähettitoiminnasta. Infoon osallistuminen ei sido toimintaan. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Ilmoittautumiset infotilaisuuteen ja lisätietoja lukuläheteistä:
Kirjastonhoitaja Sari Saarela, sari.saarela(at)kaarina.fi, p. 050 314 5354.

Lukulähetit on Turun kaupunginkirjaston vuonna 2016 aloittama toimintamalli, joka on tarkoitus saada pysyväksi toiminnaksi myös Kaarinaan.