Tarkenna hakua

Tiedote 4.11.2011

Aktia-areena on Kaarinan vuoden 2011 rakennushanke

Kaarinan kaupungin kaavoitus- ja rakennuslautakunta valitsi Kaarinan vuoden 2011 rakennushankkeeksi Aktia-areenan. Kunniamaininnan sai Teleste Oyj:n teollisuusrakennuksen laajentaminen ja muutostyöt.

Vuoden rakennushankkeen valinnan tarkoituksena on edistää hyvää suunnittelua ja rakentamista sekä herättää siitä keskustelua. Valinta on tehty vuodesta 2007 alkaen.

Aktia-areena

Tenniskeskus Aktia-areena sijaitsee osoitteessa Erotuomarinkatu 2. Sen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Sigge Oy:n arkkitehti Safa Pekka Mäki. Uudisrakennuksessa on kerrosalaa 4.343 m2 ja sen tilavuus on 39.973 m3.

Tenniskeskus Aktia-areena on valmistunut Kaarinan liikuntapuiston alueelle lähelle keskustaa. Se monipuolistaa oivallisesti liikunnan harrastusmahdollisuuksia alueella. Rakennus ja sen pihatoiminnot sijoittuvat napakan tiiviisti kadun ja sähkölinjan välimaastoon luoden urheilu- ja vapaa-ajan alueelle sisääntulolinjan, joka huokuu toiminnallista tekemisen riemua.

Tyylikkäät julkisivut luovat vaikutelman tehokkaista tilaratkaisuista, joissa rakennuksen käyttäjät ovat huomioitu monin eri tavoin. Tilat on suunniteltu viihtyisiksi ja toimiviksi. Muutamalla askeleella voi siirtyä seuraamaan joko sisä- tai ulkokentillä tapahtuvaa toimintaa. Rakennuksessa on kenttien lisäksi ravintola- ja kokoustilat.

Teleste Oyj:n teollisuusrakennuksen laajentaminen ja muutostyöt

 

Seponkatu 1:ssä sijaitsevan teollisuusrakennuksen laajennuksen ja muutostyön on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Ark´aboa Oy. Kohteella on kerrosalaa 4.003 m2 ja tilavuutta 24.150 m3.

Teollisuusrakennuksen laajennuksella ja muutostyöllä on luotu puitteet yrityksen uusille tulevaisuuden haasteille. Eri toiminnoille on suunniteltu ja toteutettu valoisat ja viihtyisät tilat.

Uusi moderni verkkolevyjulkisivu vastaanottaa tulijan ja toimii rakennuksen upeana käyntikorttina. Uusi laajennusosa ympäröi suurelta osin myös vanhaa rakennusosaa päivittäen ja kohottaen sen julkisivun ilmeen uudelle vuosikymmenelle.

Lue lisää Vuoden rakennushanke 2011 -esitteestä >>


Lisätietoja: kaupunginarkkitehti Pasi Aromäki, p. 050 373 2440