Tarkenna hakua

Rauhalinnan kartano, nyt myynnissä hurmaavaa kartanotunnelmaa Kuusiston salmen kupeessa

Kaarinan kaupunki myy ihastuttavan kustavilais tyylisen Rauhalinnan kartanon päärakennuksen ja sen etelään viettävän tontin. Kartano sijaitsee luonnonkauniilla ja nimensä mukaan rauhallisella paikalla. Kartanoa ympäröi suuret tammet ja lajistorikas jalopuulehto, jonka lomitse välkkyy läheinen Kuusiston salmi.

Kartanorakennus 

Rauhalinnassa on asunut 1800-luvun puolivälistä 1900-luvun alkupuolelle maineikas ja pidetty Armfeltin kreivisuku. Kartanossa vallitsi tiettävästi aina välitön, iloinen tunnelma ja siellä jokainen tunsi viihtyvänsä. Kartanon viereiset pellot kertovat suvun maanviljelyperinnöstä. Myöhemmin rakennus toimi Faba jalostuspalvelun karjalaboratorion päärakennuksena. Vuonna 2011 Kaarinan kaupunki hankki kartanon ja sen alueet omistukseensa.

Kaksikerroksiselle kohteelle on tehty kuntoarviot ja sen on todettu kaipaavan peruskorjausta. Kuntoarvion voi tilata yhteyshenkilöiltä. Kartanon sijainti aivan Kaarinan keskustan tuntumassa on mainio. Alle kahden kilometrin päässä ovat Kaarinan kaikki palvelut, päiväkodit, koulut, kaupat sekä vapaa-ajan harrastusmahdollisuudet. Venesatama ja uimaranta ovat nekin lähellä. Turun keskustakin on noin 10 minuutin ajomatkan päässä.

Sijainti

Kartano sijaitsee osoitteessa Iso-Rauhalinnantie 70, Kaarina ja sen pinta-ala on noin 3800 m2. Kohde myydään hintaan 389 000 €.  Ennen myyntipäätöstä ostajan on esitettävä kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi alueen jatkokäyttösuunnitelma.

Rauhalinnan esittelyt
Esittelyvaraukset numerosta: 050-373 2583 / Eija Laurila


Kohteen kuvia


Rauhalinna1.jpg

Rauhalinna18.jpg   Rauhalinna17.jpg    Rauhalinna20.jpg

Rauhalinna27.jpg    Rauhalinna21.jpg    

Rauhalinna29.jpg    Rauhalinna30.jpg

Rauhalinna31.jpg    Rauhalinna32.jpg

Rauhalinna42.jpg    Rauhalinna33.jpg    

Rauhalinna37.jpg    Rauhalinna38.jpg

Rauhalinna43.jpg     Rauhalinna45.jpg


Rauhalinna39.jpg       Rauhalinna40.jpg