Tarkenna hakua

Salvelan kartano nyt myynnissä, loistokasta kartanotunnelmaa jalopuiden suojassa 

Kaarinan kaupunki myy Salvelan hulppean kartanorakennuksen ja noin 2.6 hehtaarin laajuisen maa-alueen sen ympäriltä. Ruotsin myöhäiskaroliinista kartanoarkkitehtuuria muistuttava kartano on rakennettu vuonna 1919 Turun rakennustoimiston piirustusten mukaan.

Kartanorakennus

Kaksikerroksinen tiilikartano on kauniin valkoiseksi rapattu ja siinä on punainen mansardikatto. Pohjakerroksessa on hallin ja keittiön lisäksi 11 asuinhuonetta ja yläkerrassa 6 huonetta sekä halli. Alahallin kauniin kullanruskeat seinämaalaukset taiteiltiin vuonna 1931, jolloin uudet omistajat, kartanossa hyvin viihtyneet Carl Johannes Mattson ja hänen vaimonsa Vivi Alice uusivat kotiaan.

Salvelan kartano sijaitsee mäen päällä, puutarhan ympäröimänä. Tammien ja vaahterapuiden katveessa kasvaa myös vanhoja omenapuita. Kartanon paikkeille levittyi muinoin vilkkaana rälssitilana jo Suurvalta-ajoista asti tunnettu Salvelan tila. Tilan omistajiin lukeutuivat mm Turun läänin maaherra Lorenz Creutz vuorollaan niin majuri, ratsumestari kuin laivaston luutnanttikin. Erään tiedon mukaan myös Mikael Agricola on asunut Salvelassa.

Piikkiön kunnalle Salvelan tila siirtyi 1900-luvun puolivälissä. Kirjastona ja kunnantalona toiminut Salvelan kartano on tällä hetkellä vuokrattuna yksityiselle päiväkodille. Kartanorakennus on suojeltava. Piikkiön keskustan palvelut ovat vain 700 päässä. 

Sijainti ja lähtöhinta

Kartano sijaitsee osoitteessa Koulutie 1, Piikkiö. Kaupunki myy Salvelan kartanon alueen, eli hallinto- ja virastorakennusten korttelin (YH1) 50 tontin nro 1 rakennuksineen (maata n. 2,53 ha) sekä omistuksessaan olevan osan (maata noin 3800 m2) viereisestä yleisestä pysäköintialueesta, LP. Kyseessä on yhteensä noin 2,91 ha:n suuruinen määräala ja se myydään tarjousperusteisesti, alimman hyväksyttävän tarjouksen ollessa 710 000 €. Ennen myyntipäätöstä ostajan on esitettävä kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi alueen jatkokäyttösuunnitelma.

Salvelan kartanon ostajalla on mahdollisuus ostaa kartanon kaupan yhteydessä liitekartan mukainen noin 3,2 ha:n suuruinen alue kartanon eteläpuolelta hintaan 48 000 €. Kohteet tarkemmin lisätietoja kohdassa; Uudet rajauskartat.

Hakuohjeet, tarjouslomake ym. tiedot lisätietoja kohdasta.

Sivujen muokkaus kesken.

Salvelan esittelyt:

Sopimuksen mukaan, Laurila Eija p. 050 373 2583

Kuvia kohteesta

Salvela(4).jpg      Salvela (2).jpg      Salvela(7).jpg    

Salvela(8).jpg      Salvela(6.jpg      Salvela(5).jpg         

Salvela(10).jpg      Salvela(9).jpg      

Salvela(12).jpg