Tarkenna hakua

Tehokkuutta kehittämässä vai kehitystä tehostamassa?

Juha Heino tuli suorittamaan tradenomiopintoihinsa kuuluvaa harjoittelua Kaarinan kaupungin tietohallintoon. Harjoittelusta on kulunut jo 12 vuotta, ja tietohallinnosta Juhan löytää nykyisinkin. Harjoittelua seurasi parin vuoden sijaisuus, josta olikin hyvä jatkaa vakituisena työntekijänä. IT-tradenomin AMK-tutkinnon Juha viimeisteli työn ohessa.

ICT-suunnittelijana ja tietoturvavastaavana Juha on yksi tietohallinnon yhdeksästä ammattilaisesta, jotka toimivat kaupungin muiden yksiköiden tukena. Suunnittelupuolella työskentelee neljä henkilöä, palvelupuolella viisi, ja tiimiä luotsaa eteenpäin tietohallintojohtaja. ICT-suunnittelijan työtehtävät sisältävät niin verkkoon kuin palvelinpuoleen liittyviä asioita.

JuhaHeino.jpg

Nykytrendin mukaisesti tietohallinto on mukana kehittämässä työn tehokkuutta. Juhan työpäivät täyttyvät projekteista, joista osa on hyvinkin sidottuja aikatauluihin. Uusien sovellusten käyttöönotto ja uudisrakentamisessa mukana oleminen täyttävät kalenteria niin, että toimettomana ei tarvitse olla.  

”Työnkuva, tiimi ja työympäristö – niistä muodostuu kiva paketti.”

Parasta Juhan työssä on tietohallinnon tiivis porukka. Ilmapiiri on rento ja välitön. Tämä mahdollistaa tietotaidon kehittymisen, sillä säännölliset palaverit pitävät huolen tiedon jakamisesta myös oman vastuualueen ulkopuolelta. Vaikka tietoa jaetaan, on työ kuitenkin hyvin itsenäistä.  

Tutut kulmakunnat

Työympäristö on Juhalle mieluinen, onhan hän Kaarinan kaupungin työntekijä jo toisessa polvessa. Kaarina on sopivan kokoinen organisaatio. Tietohallinnon näkövinkkelistä tämä tarkoittaa sitä, että työkenttä ja toiminnot ovat tunnettavissa ja asiat hoituvat. Työntekijät saavat olla mukana asioiden hoidossa ja kehittämistä tuetaan. Juha kokee työssään merkityksellisyyttä, sillä ajatuksia ja ideoita arvostetaan. Töihin on mukava tulla!


Lisää Kaarinan kaupungin siisteimmät duunit -juttusarjan tarinoita luettavissa täältä...