Tarkenna hakua

Turvallisten kiinteistöjen mahdollistajana

Hemmo Helander on yksi Kaarinan kaupungin liki 20 kiinteistönhoitajasta. 13 vuoden ajan Hemmo on työskennellyt Piispanlähteen koululla. Hemmon työkohteita ovat myös alueen päiväkodit, lastentalo ja perhekeskus. Aiemmin putkiasentajana toiminut Hemmo saa nykyisessä työssään tehdä hyvin monipuolisia työtehtäviä.

Talonmies Pikkaraiset ovat historiaa

Kiinteistöhoitajan toimenkuva on vuosien saatossa muuttunut. Enää kiinteistönhoitaja ei ole ainoastaan harjaa heiluttava vanhan kansan talonmies. Kyseessä on moniosaaja, jonka työ koostuu hyvin teknisistä ja monipuolisista kiinteistönhoidon tehtävistä. Kiinteistönhoitajan tärkeimpiin tehtäviin lukeutuu turvallisten olosuhteiden luominen kiinteistön käyttäjille.

Kun kaksi kättä ei riitä

Työ on itsenäistä, mutta ei yksinäistä. Työyhteisö on vuosien saatossa tullut tutuksi, mikä tekee töihin tulemisesta erityisen mielekästä. Yhteistyö muiden kiinteistönhoitajien kanssa toimii hyvin. Apua saa tarvittaessa, jos omat kädet eivät työssä riitä. Työn itsenäisyys on Hemmon mieleen. Työpäivän sisällön voi vapaasti suunnitella. Esimies luottaa siihen, mitä työntekijä tekee. Se motivoi entistä parempiin työsuorituksiin.

hemmoHelander.jpg

Koulujen ja päiväkotien loma-aikoina Hemmo tekee kesähuoltoja, kuten esimerkiksi huollattaa ilmanvaihtokanavia. Rästihommat on hyvä tehdä hiljaisuudessa. Kiinteistönhoito on teknistynyt, ja kehitys on tuonut mukanaan myös teknisen automatiikan ja turvajärjestelmien valvontaa. Hemmo kiittelee koulutusmahdollisuuksia, joita Kaarina tarjoaa aktiivisesti.  

Työpäivien jälkeen Hemmo rauhoittuu, tekee omakotitalossa oman kodin kiinteistönhoitajan töitä ja suunnittelee seuraavia matkakohteita. Matkoja on mukava suunnitella ja odottaa – vielä mukavampaa on se, kun lentokone loman alkajaisiksi kohoaa ilmaan. Silloin unohtuvat lampunvaihdot ja ilmanvaihtokanavien venttilit hetkeksi. On aika ladata omat akut.


Lisää Kaarinan kaupungin siisteimmät duunit -juttusarjan tarinoita luettavissa täältä...