Tarkenna hakua

Kulttuuritapahtumien värittämä kalenteri

Mirja Karppasen ura Kaarinan kaupungilla alkoi vuonna 2013, jolloin hän aloitti nuorisotyöntekijän työt. Aiemmin kulttuurisihteerin opistotason koulutuksen suorittanut Mirja oli päivittänyt opintojaan humanistisessa ammattikorkeakoulussa kulttuurin ja nuorisotyön koulutusohjelmassa. Tutkinnon laajentaminen antoi laajemmat mahdollisuudet työllistymiseen. Seitsemän vuotta sitten Mirja syvensi osaamistaan ylemmän AMK:n yhteisöpedagogiopintojen kautta.

Tällä hetkellä Mirja työskentelee kulttuurisihteerinä. Työpäivät koostuvat erilaisten tapahtumien suunnittelusta ja valmistelusta. Tapahtumien suunnittelu saatetaan laittaa käyntiin jopa vuosi ennen tapahtuman ajankohtaa. Työtehtäviin kuuluu esiintyjien varaaminen, tapahtumien sisällön suunnittelu, erilaisten lupa-asioiden hoito ja yhteistyö viranomaisten kanssa. Fyysistä lavanrakennustyötä tai tarjoilujen kokkaamista työ ei sisällä, mutta ne pitää huolehtia jonkun muun tehtäväksi.

MirjaKarppanen.JPG

Kaarinassa kulttuurityötä tehdään osittain parityönä, jotta molemmat kulttuuripalveluiden työntekijät pysyvät tilanteen tasalla tapahtumasuunnittelujen suhteen. Vapaa-aikaa määrittelevät kuntalaisille tarjottavat tapahtumat. Mirja tietää jo etukäteen, että esimerkiksi joka toinen uusi vuosi vierähtää uuden vuoden vastaanottajaisissa, töiden merkeissä totta kai. Kuntalaiset ovat Mirjan työn keskiössä. Hän kokeekin palkitsevaksi kuntalaisten viihtymisen eri tapahtumissa.

"Kaarina on Mirjan mukaan sopivan kokoinen organisaationa. Se tarjoaa riittävästi mahdollisuuksia ja palveluntarjonta on laajaa. Mirja iloitsee, että työtä pääsee kehittämään itsenäisesti ja työpäivien sisältö on melko vapaasti muokattavissa."

Kulttuurikasvatusta

Kulttuuripalveluiden työntekijät tekevät yhteistyötä myös koulujen kanssa. Koulujen kulttuurikasvatusohjelmaa on käynnistetty parin viime vuoden aikana. Tarkoituksena on, että joka luokka-asteelle olisi mahdollisuus tarjota jotain kulttuuriohjelmaa, joko avustusten tai järjestetyn ohjelman keinoin.

Kehittäminen keskiössä

Kulttuurityön lisäksi Mirja edustaa henkilöstöä työyhteisön kehittämisryhmässä ja toimii pääluottamusmiehenä. Mirja kokeekin tämän kaltaiset tehtävät ainutlaatuisiksi mahdollisuuksiksi nähdä kuntaa ja olla mukana kunnan kehittämisessä. Kehittäminen on Mirjalle tärkeää. Syksyllä 2017 alkava kirjasto- ja tietopalveluiden korkeakouludiplomi –koulutus Turun avoimessa ammattikorkeakoulussa antaa Mirjalle mahdollisuuden kehittää osaamistaan jälleen kerran. Vapaa-aikaansa Mirja käyttää paitsi uutta oppien, myös erilaisissa kulttuuritapahtumissa käyden.


Lisää Kaarinan kaupungin siisteimmät duunit -juttusarjan tarinoita luettavissa täältä...