Tarkenna hakua

Positiivisella asenteella työpäivään

Anna Pesonen on livahtanut lähihoitajaksi Kaarinan kaupungille melkein huomaamattaan. Opiskelun aikana tehty harjoittelu Valmakodissa mahdollisti sijaisuuden heti lähihoitajaksi valmistumisen jälkeen. Vuosi oli tuolloin 2013. Sijaisena Anna ei Valmakodissa kuitenkaan kauaa ollut, vakituiseen toimeen hänet valittiin vuosi myöhemmin.

Hoitajaksi sosiaalinen Anna hakeutui, sillä hän halusi olla tekemisissä ihmisten kanssa. Hyvä työllisyystilanne auttoi myös ammatinvalinnassa. Vanhustyötä hän ei ollut omaksi alakseen ajatellut, mutta harjoittelujaksot selkeyttivät ajatuksia.

Veri vetää Kaarinaan

Piikkiökodissa (entinen Valmakoti) Anna viihtyy. Muutamassa muussa paikassakin hän teki yksittäisiä työpäiviä opiskelujensa aikana, mutta veri veti kuitenkin Kaarinan kaupungille. Organisaationa Kaarina on Annan mukaan turvallinen. Se luo mahdollisuuksia kehittymiselle ja kehittämiselle.

AnnaPesonen1.JPG

Työn parhaiksi puoliksi lukeutuvat työkaverit, joiden kanssa fyysisesti raskas työ kevenee kummasti. Anna tunnetaan työyhteisössä positiivisen asenteen viljelijänä. Raskas työ tuntuu kevyemmältä, kun ajatukset ovat positiivisuudella höystettyjä. Ikäihmisiltä saadut kiitokset tsemppaavat Annaa. On aina palkitsevaa saada kiitosta työstään, vaikka niistä pienistä jokapäiväisistä työtehtävistäkin. Se, mikä on hoitajalle pieni asia, voi autettavalle asiakkaalle merkitä niin kovin paljon.

"Seuraava jatkaa siitä, mihin olen jäänyt."

Anna osaa erottaa työn ja vapaa-ajan. Töissä hän on läsnä 100 %, ei yhtään sen vähempää. Työpaikan oven sulkiessaan hän jättää työasiat taakseen ja asettuu perheenäidin rooliin. Hän tietää, että seuraavaan vuoroon tulleet hoitajat jatkavat siitä, mihin hän on työvuoronsa päätteeksi jäänyt. Luottamus tiimikavereihin kannattelee työssä, puolin ja toisin.

Anna saa voimia vapaapäivinään lego- ja hiekkalaatikkoterapiasta, perheen kanssa touhuamisesta, jumpasta ja lenkkeilystä.


Lisää Kaarinan kaupungin siisteimmät duunit -juttusarjan tarinoita luettavissa täältä...