Tarkenna hakua

Satujen saarella päivin öin

Pisarat helmeilevät lasten iloisen värisistä sadevaatteista, kun kuljen Vuorokoti Rinkelin pihan poikki. Sade ei työntekoa haittaa, lastenhoitaja Hanna Virranheimo on vastassa hymyssä suin. Hymy on täysin perusteltua, onhan Hanna viihtynyt Kaarinan kaupungin työntekijänä jo parikymmentä vuotta.

Kaksikymmentä vuotta sitten Hanna työskenteli laitoshuoltajana Koriston päiväkodissa. Sattumien kautta Hanna päätyi oppisopimuskoulutuksena opiskelemaan lastenhoitajaksi. Tällä hetkellä Hanna työskentelee Vuorokoti Rinkelissä, jossa tarjotaan ympärivuorokautista vuorohoitoa lapsille. Vuorohoitoon on mahdollisuus, mikäli perheen molemmat vanhemmat ovat vuorotyössä tai opiskelevat iltapainotteisesti.

Vuorohoidon tarjoaminen perheille tarkoittaa luonnollisestikin vuorotyötä myös henkilökunnalle. Aamu-, ilta- ja yövuorot määräytyvät asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Työntekijältä tämä vaatii joustavuutta siirtyä ennalta suunnitelluista vuoroista tarvittaessa niihin vuoroihin, joihin tarvitaan. Hannalle tämä sopii, hän nauttii vuorotyöstä.

HannaVirranheimo.jpg

Työssä parasta ovat Hannan mielestä ehdottomasti lapset. On hienoa saada olla osa lasten ja perheiden elämää. Eri tilanteet korostuvat vuorohoidossa, kun elämää ja arkea eletään yhdessä lasten kanssa myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Hannalla on erityisosaamista ja -kiinnostusta itseilmaisuun. Hän toteuttaa työssään teatterin eri muotoja. Nukke- ja pöytäteatterit tuovat sisältöä omaan työhön ja lasten hoitopäiviin. Tai jospa tänään toteutettaisiinkin teatteria yhdessä lasten tai muiden aikuisten kanssa?

Työ on välillä kovin äänekästä, joten vapaa-aikaan Hanna kaipaa rauhaa ja hiljaisuutta. Vuorotyö itsessään edellyttää lepäämisestä huolehtimisesta osana jaksamisen tukemista. Liikkuminen on toinen asia, josta Hanna ei tingi. Fyysisestä kunnosta huolehtiminen auttaa jaksamaan.

Reilu ja rohkea

Pitkä yhteistyö Kaarinan kanssa kuvastaa sitä, että Hanna on erittäin tyytyväinen työnantajaansa. Hanna arvostaa sitä, että Kaarina on reilu ja rohkea. Tämä kannustaa työntekijöitä kokeilemaan uusia asioita ja kehittämään työtään. Töihin on mukava tulla, oli aamu tai ilta, kun tietää ammattitaitoaan arvostettavan työnantajan taholta.


Lisää Kaarinan kaupungin siisteimmät duunit -juttusarjan tarinoita luettavissa täältä...