Tarkenna hakua

Tasapainottelua desibelien ja hiljaisuuden välillä

Musiikkipedagogi sekä musiikkikasvatuksen FM Kaisa Vuolajärvi nauttii työstään Kaarinan kaupungilla, josta kertoo seitsemän vuoden rupeama Piispanlähteen koululla.

Kylän keskellä on hyvä olla

Aiemmin Turun seudulla yläkouluissa sekä lukioissa musiikkia opettanut Kaisa kokee omakseen opetustyön yläkoulussa. Vaihtelua työhön tuovat opetustehtävät Piispanlähteen alakoulun puolella. Piispanlähteen kylämäinen tunnelma miellyttää Kaisaa ja töihin on aina mukava tulla. Kaarinan kaupunki on mieluinen työnantaja, sillä toiminta on sujuvaa, myönteistä ja itsensä toteuttamiseen kannustavaa.

Kaisa Vuolajärvi2.JPG

Ideointia ja innostusta

Kaisan työstä parhaan tekevät kuitenkin mukavat ja innostuneet oppilaat sekä suurenmoinen työyhteisö. Oppilaiden innostuneisuus ja työpäivien monipuolisuus auttavat Kaisaa jaksamaan ja kehittämään omaa työtään sekä itseään. Idearikkaana persoonana hän opettaa musiikin lisäksi myös yrittäjyyskasvatusta, jossa tavoitteena on tukea oppilaiden yritteliäisyyttä, aktiivisuutta, luovuutta ja yhteistoiminnallisuutta.

Äänekäs työ, hiljainen vapaa-aika

Musiikki on aina vetänyt Kaisaa mukanaan, kuten myös liikunta. Lukioiässä hän valitsi kuitenkin työsarakseen musiikin. Liikunta kulkee energisen Kaisan mukana vapaa-aikana. Fyysisestä kunnosta huolehtiminen auttaa häntä jaksamaan työssään. Työskentely äänekkäässä ympäristössä vaatii vapaa-aikaan hiljaisuutta. Kaisa kokeekin saavansa luonnonrauhasta itsellensä voimia ja mahdollisuuden tasapainottaa äänillä täytetyn työpäivänsä.


Lisää Kaarinan kaupungin siisteimmät duunit -juttusarjan tarinoita luettavissa täältä...