Tarkenna hakua

Omien kokemusten siivittämänä työelämään

Nuorisotyöntekijä Patrik Blomqvist on pitkän linjan nuokkarilainen. Nuorisotilat ovat olleet tärkeässä roolissa Patrikin elämässä jo paljon ennen ammatinvalintaa. Hän on nimittäin itse ollut nuokkareiden vakituinen kävijä omassa nuoruudessaan.

Piikkiön Pontelassa Patrik on työskennellyt nuorisotyöntekijänä  jo nelisen vuotta. Opiskellessaan yhteisöpedagogiksi hän teki keikkaluonteisesti töitä Kaarinan nuorisotoimessa. Tällä tavoin hän saikin jalan oven väliin ja valmistumisensa jälkeen hänet valittiin nuorisotyöntekijän toimeen.

PatrikBlomqvist.JPG

Biljardia vai broilerisuikaleita?

Kolme iltaa viikossa Patrik pyörittää Pontelassa nuokkaria, joiden kävijämäärät vaihtelevat illasta riippuen. Kävijöistä enemmistö on yläasteikäisiä, mutta myös varhaisnuorille on omaa toimintaa tarjolla. Nuokkarilla voi hengailla, pelata pleikkaa, pingistä tai biljardia – tai vaikka kokata. Perjantaisin nuoret laittavat yhdessä ruokaa Patrikin johdolla.

Kaksi työpäivää viikosta Patrik tekee toimistotöitä. Työtehtäviin kuuluu tarvittaessa palavereja mm. näpistelyyn tai päihteiden käyttöön liittyviä tapauksia selvitellessä. Koulunuorisotyöntekijän kanssa Patrik tekee tiivistä yhteistyötä. Kesäisin Patrikin työpäivät täyttyvät leireistä ja retkistä, joita hän on mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa.

Avainsanana kehittäminen

Kaarinan kaupungin nuorisotoimi on Patrikin mielestä hyvä paikka työskennellä. Patrik kokee, että kaupungin nuorisotoimen ihanteellisen rakenteen ansiosta hänellä on monipuolinen työnkuva. Sopivan kokoisessa organisaatiossa on mahdollisuus olla itse kehittämässä omaa työtään eteenpäin. Kehitysmyönteinen Patrik on mukana myös Piikkiön aluetyöryhmässä.

Piikkiön nuorisoa Patrik kiittelee hyväkäytöksiseksi ja rauhalliseksi. Hän kokee, että etenkin Piikkiössä nuorisotyö on hyvin yhteisöllistä toimintaa. Työn parasta antia on kohtaaminen nuorten kanssa. Positiivista energiaa työhönsä Patrik ammentaa vapaa-ajasta. Tähän sisältyy mm. lapsen kanssa touhuilua, golfia ja lenkkeilyä koirien kanssa. Sosiaalisena ihmisenä Patrik viihtyy vapaa-aikanaan perheen ja ystävien parissa.


Lisää Kaarinan kaupungin siisteimmät duunit -juttusarjan tarinoita luettavissa täältä...