Tarkenna hakua

Suunnistusta rastilta toiselle onnistumisen elämyksiä kokien

Teija Hänti on työskennellyt Kaarinan kaupungin pääkirjanpitäjänä vuodesta 2013. Kaarinan kaupunki oli tuttu työnantaja Teijalle jo entuudestaan, sillä hän on työskennellyt vuosituhannen alussa kuutisen vuotta Kaarinan kaupungilla kirjanpitäjänä. Kolmekymmentä vuotta eri työpaikkoja kirjanpitäjänä kiertäneenä Teija osaa nähdä Kaarinan kaupungin parhaat puolet selkeästi. Kaarina tunnetaan uudistavana organisaationa ja edelläkävijänä niin työkäytänteissä kuin digitaalisten menetelmien hyödyntämisessäkin.

Ongelmat on tehty ratkaistaviksi

Teija itse nauttii työnsä joustavuudesta, joka näyttäytyy parhaiten liukuvana työaikana sekä etätyömahdollisuutena. Työn parhaisiin puoliin lukeutuvat myös onnistumisen elämykset, joita pääkirjanpitäjän työssä saa kokea saatuaan monimutkaisetkin ongelmatilanteet ratkottua niin, että luvut täsmäävät. Teija kuvaileekin työtään suunnistuksena, jossa edetään rastilta toiselle. Kaikki rastit tulee löytää ja ratkoa, jotta lopputuloksena on maalisuoran ylitys.

TeijaHanti.JPG

Pääkirjanpitäjän työ on kausiluontoista kiireisimmän ajan painottuen alkuvuonna tehtävään tilinpäätöksen laadintaan. Pääkirjanpitäjän työ vaatiikin joustavuutta ja hyvää stressinsietokykyä. Teija nauttii työstään, jossa saa kantaa suurta vastuuta ja kehittää omaa työtään sekä toimintaansa vapaasti. Taloushallinnon tiimin tiiminvetäjänä Teija toimii asiantuntijan roolissa. Asiantuntijuuden lisäksi työssä tarvitaan myös hyvää ihmistuntemusta sekä sosiaalisia taitoja. Työ ei ole pelkkää tietokoneella numeroiden näpyttelyä, vaan vastapainoksi omassa työhuoneessa yksin työskentelylle pääkirjanpitäjä saa olla tekemisissä kattavasti eri toimialojen edustajien kanssa.

Työtä tehdään hymy huulilla

Tiukkapipoisen, vanhan kansan kirjanpitäjän tunnusmerkkejä Teija ei täytä, vaan hän on rento ja helposti lähestyttävä pääkirjanpitäjä, joka tekee työnsä hymyssä suin. Itse hän tosin kertoo olevansa tarpeen vaatiessa hyvinkin jämäkkä, sillä sitä pääkirjanpitäjän työssä vaaditaan. Itseään kehittävänä työntekijänä Teija uskoo myös muiden haluavan kehittyä tekemisissään ja kokee siitä syystä palautteen annon tärkeäksi. Itseään hän on kehittänyt opiskelemalla. Aiemmin yo-merkonomin tutkinnon suorittanut Teija päivitti osaamistaan uudelle tasolle opiskellessaan tradenomiksi työn ohella muutama vuosi sitten.

Numerot kiinnostavat ja koukuttavat Teijaa työaikana, mutta vapaa-aikansa hän kuluttaa muilla tavoin. Purjehtiminen, liikkuminen ja lastenlasten kanssa touhuilu pitävät pääkirjanpitäjän kirjanpidolliset suunnistustaidot virkeinä ja työn imun korkealla. 


Lisää Kaarinan kaupungin siisteimmät duunit -juttusarjan tarinoita luettavissa täältä...