Tarkenna hakua

Kun maku ratkaisee!

Piikkiön yhtenäiskoululta tavoitan iloisen ruokapalveluesimiehen. Hän on Esa Jokioja, joka tiiminsä kanssa valmistaa arkipäivisin reilut tuhat annosta lounasta piikkiöläisiin kouluihin ja päiväkoteihin. Lisäksi yhtenäiskoulun keittiössä valmistuu päiväkoteihin ja iltapäiväkerhoon välipaloja.

Esa on työskennellyt aiemmin naapurikunnan puolella keittiöpäällikkönä. Vuoden 2014 loppupuolella Esa aloitti työnsä Kaarinassa. Kannustimena oli parempi palkkaus ja suurempi organisaatio, jonka toimintaa voi ruokapalveluiden osalta olla kehittämässä eteenpäin.

EsaJokioja.jpg

”Kouluruoka on mainettaan parempaa ja maistuvampaa, ainakin Kaarinassa. Ruokien esille laittoon panostetaan ja sitä valmistetaan sillä ajatuksella, että asiakas on ykkönen. Esa on mukana ruokalistojen suunnittelussa ja myös tiimin mielipiteitä kuunnellaan.”

Esan kanssa Piikkiön yhtenäiskoulun keittiön jakaa kolme kokkia ja kaksi ruokapalvelutyöntekijää. Lisäksi Esan tiimiin kuuluu kolme ruokapalvelutyöntekijää, jotka sijoittuvat toimipisteisiin, joihin ruokaa keittiöltä toimitetaan. Esa on joustavasti mukana keittiön toiminnassa. Paperityöt voivat odottaa, mutta asiakkaat eivät. Mikäli tarve vaatii, tarttuu Esa tiskeihin tai kauhan varteen itsekin, paikaten esimerkiksi sairauspoissaoloissa.

Yhteistyöllä yhteishenkeä

Muiden ruokapalveluyksiköiden kesken yhteistyö on sujuvaa. Henkilöstöä voidaan tarpeen mukaan lainata muista yksiköistä. Se kuvastaa hyvää yhteishenkeä, joka ruokapalveluissa vallitsee. Oman työyksikön sisällä yhteishenkeä vaalitaan toista auttamalla ja työtehtäviä kierrättämällä.

”Parasta työssä on asiakkailta saatu palaute.”

Työpäivät ovat erilaisia. Välillä Esan työpäivät täyttyvät palavereista, välillä paperitöistä, toisinaan taas keittiön puolella autellen. Erilaiset työtehtävät tekevät työstä monivivahteisen ja mielekkään. Vaihtelevuus tukee jaksamista. Työssä jaksamiseen Esa kiinnittää huomiota myös vapaa-ajalla. Fyysisestä puolesta hän pitää huolta liikkumalla. Liikunta auttaa jaksamaan pitäen samalla ajatukset kirkkaina.

Lisää Kaarinan kaupungin siisteimmät duunit -juttusarjan tarinoita luettavissa täältä...