Tarkenna hakua

Kestävää kehitystä ympäristön hyväksi

Pasi Saario työskentelee ympäristöinsinöörinä Kaarinan kaupungilla. Hän on yksi Kaarinan ympäristönsuojeluviranomaisista toimien ympäristölautakunnan alaisuudessa. Ympäristöviranomaisen tehtäviin kuuluu ympäristönsuojelun valvonta ja edistäminen kunnassa.

Ympäristönsuojelussa työskentelee neljä henkilöä tiiviissä yhteistyössä. Kantavana ajatuksena on ylläpitää ja kehittää Kaarinan ympäristöä ja luontoa kuntalaisten hyväksi. Esimerkiksi päästöasiat, jätehuollon valvonta, roskaamisasiat, vesistöjen laadun selvittelyt, maaperä- ja meluasiat – kaikki nämä ovat ympäristönsuojelulle kuuluvia asioita. Työhön kuuluu lupa- ja valvontaviranomaistehtäviä, ympäristönsuojelun edistämistä ja paikallistason yleisen ympäristönsuojelun edunvalvontaa.  

Etukäteistyö kantaa hedelmää

Pasin vastuualueeseen kuuluvat meluilmoitukset ja yritysten ympäristölupa-asiat. Työ sisältää suunnitelmien tekoa, ongelmakohteiden minimointia, kehittämistyötä ja erilaisten selvitysten tekemistä. Ympäristönsuojelulla on tärkeä rooli yritysmyönteisessä Kaarinassa. Miten löytää sopiva sijoituspaikka yritykselle siten, että ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman vähäiset?

PasiSaario.jpg

Kuntalaisilta saatu palaute antaa työhön potkua. Toiminnan näkyvimpiä kohteita ovat mm. puistot ja virkistysalueet, joiden kehittämisen kuntalaiset huomioivat herkästi. Ympäristön kestävää kehitystyötä tehdäänkin aina kuntalaisten etua ajatellen. Yhteistyötä edistetään myös kunnan rajojen yli.

Huomenna asiat ovat paremmin kuin tänään

Ympäristökemistiksi opiskelleen Pasin mielestä parasta työssä on tulevaisuuden kehittäminen. Lapsuudesta tutun ympäristön hyväksi tehtävä työ on mielenkiintoista ja antoisaa. Kaarina on Pasille mieluinen työnantaja.

Vapaa-aikaansa Pasi viettää perheen parissa. Veneily ja suunnistus huolehtivat luonnossa viihtyvän Pasin rentoutumisesta. Vastapainoksi työlleen ja ympäristön keskellä toteutettaville harrastuksilleen hän käy kuntosalilla, jotta jaksaa työssään yhä paremmin – työnantajan tukemana, totta kai.


Lisää Kaarinan kaupungin siisteimmät duunit -juttusarjan tarinoita luettavissa täältä...