Tarkenna hakua

Kaarinan kaupunginkirjasto

Kaarinan kaupunginkirjasto tarjoaa kaarinalaisille vapaat sivistyspalvelut kirjaston palveluilla ja kokoelmilla sekä verkkopalveluilla. Kaarinan kaupunginkirjaston arvot ja tavoitteet lähtevät kirjastolain paikallisesta toteutuksesta sekä kaupungin ja sivistyspalveluiden päämääristä.

Kaarinan pääkirjasto sijaitsee kuntakeskuksessa ja toimii keskuskirjastona. Littoisissa on sivukirjasto, joka toimii sekä koulukirjastona että lähikirjastona perheille, lapsille ja vanhuksille. Piikkiön kirjasto toimii alueensa lähikirjastona perheille, lapsille ja vanhuksille. Koulukirjastot toimivat Auranlaakson, Empon, Kotimäen, Kuusiston ja Piispanlähteen kouluilla.

Kaupunginkirjastossa työskentelee 2 informaatikkoa, 8 kirjastonhoitajaa, 8 kirjastovirkailijaa ja esimiehenä kirjastotoimenjohtaja.

Kaarinan kirjasto kuuluu Vaski-kirjastoihin. Vaski-kirjastot ovat varsinaissuomalaisten kirjastojen yhteenliittymä. Vaski-kirjastoilla on yhteinen verkkokirjasto, kirjastokortti, käyttösäännöt ja kuljetuspalvelu.

Opiskelijana kirjastossa

Kun opiskelija hakee harjoittelupaikkaa Kaarinasta, hänen toivotaan ottavan yhteyttä kirjastotoimenjohtajaan riittävän ajoissa ennen harjoittelujakson alkua.

Harjoittelujakson alussa opiskelijalle nimetään ohjaaja, jonka kanssa käydään läpi harjoittelujakson tavoitteet ja opiskeluun liittyvät oppimistehtävät. Opiskelija perehdytetään kirjaston toimintatapoihin ja työyhteisön ohjeisiin. Opiskelija tulee olemaan mukana kokonaisvaltaisena kirjastolaisena kirjaston toiminnassa ja saa osallistua monipuolisesti kirjaston eri tehtäviin ja tarvittaviin tukitoimiin.  Opiskelijan työaika noudattaa kirjaston työaikoja. Kirjastossa tehdään asiakaspalvelua kolmessa vuorossa (aamu, päivä, ilta kello 20 asti) ja asiakaspalvelun lisäksi on myös ns. sisätyötä (hyllytys, kokoelmanhoito ym.).


 

Ritva Nurminoro
Kirjastotoimenjohtaja
GSM: 050 373 2742
ritva.nurminoro[at]kaarina.fi