Tarkenna hakua

Piikkiökoti

Tehostetun palveluasumisen yksikkö kaarinalaisille ikäihmiselle.

Piikiökoti, Kaarinan kaupungin yksikkö 

Sijainti: Hadvalantie 83, 21500 Piikkiö
Puh. 050 467 5475

Yleistä

Piikkiökoti

Piikkiökoti tarjoaa tehostettua palveluasumista kaarinalaisille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa. Asiakaspaikkoja on 30. Asukkaat hoidetaan kahdessa tiimissä siten, että tiimit pääsääntöisesti vastaavat omien asukkaiden hoidosta. Kielotiimi toimii ryhmäkodin yläkerrassa ja Vuokkotiimi alakerrassa.

Asiakas tekee vuokrasopimuksen Piikkiökotiin ja hän saa käyttöönsä 25 m2 huoneen, jossa on oma pesuhuone. Asukkaiden käytössä on yhteinen oleskelu/ruokailutila. Vuokraan sisältyy oman huoneen vuokra ja osuus yhteisistä tiloista sekä lisäksi siivous, sähkö, vesi, kiinteistönhoitopalvelut ja lämmitys. Vuokraan voi hakea Kelan asumistukea.

Piikkiökodin senioriasunnot

Piikkiökodin tiloihin on valmistunut ikäihmisten tarpeisiin suunniteltuja peruskorjattuja huoneistoja, jotka käsittävät yhden huoneen ja isot ajanmukaiset pesutilat. Nämä kodit vuokrataan osin kalustettuna; vuokraan sisältyy mm. hoivasänky, yöpöytä, tuoleja ja ikkunaverhot. Asunnot ovat kooltaan n. 25 neliötä. Pesuhuoneet ovat tilavat ja niissä on nykyaikainen varustelu sekä tukikahvat

Vanamon asunnot

Piikkiökodin pihapiirissä on kolme rivitaloa, joissa on yhteensä 23 asuntoa. Vanamon asukkaat ovat kotihoidon asiakkaita ja saavat tarpeen mukaan kotihoidonpalveluja. Asiakkaat voivat käyttää myös tukipalveluja esim. kauppa- ja saunapalvelua. Asiakkaat voivat halutessaan ruokailla ja saunoa Piikkiökodissa.

Asukasvalinnat

Piikkiökotiin haetaan kirjallisesti erillisellä hakulomakkeella ja asukasvalinnat tehdään ikäihmisten palvelujen moniammatillisessa yhteistyöryhmässä (SAS). Asukkaat ovat yleensä monisairaita tai heillä on muistin heikkenemistä tai sekä että. Senioriasumisessa asukkailla on yövalvonta ryhmäkodin puolella, mutta ei yöhoitoa. Vanamossa asiakkaat saavat apua aamu-ja iltavuorossa ja hälytyspalvelut on ostettu yksityiseltä palvelun tuottajalta.

Piikkiökodissa käy kaupungin oma lääkäri kerran viikossa. Potilastiedot kirjataan tietokonepohjaiseen potilastietojärjestelmään.

Hoitomaksut

Hoitomaksut määräytyvät kotihoidon asiakasmaksujen mukaisesti bruttotulojen perusteella. Kaikki ateriat sisältyvät hoitoon ja erityisruokavaliot otetaan huomioon. Aterioista veloitetaan täysihoidon asiakasmaksu.  Vanamossa asiakas päättää ottaako ruokapalveluja ja kuinka paljon. Asiakas voi tarvittaessa hakea Kelan hoitotukea.

Henkilökunta

3 tiimissä on yhteensä 4 sairaanhoitajaa, 19 hoitajaa, 1 osa-aikainen hoitaja, 1 hoitaja/sairauslomasijaistaja, 2 hoitaja/vuosilomasijaistajaa ja yksikön johtaja. Vakinainen hoitohenkilökunta on suorittanut hoitoalan ammatillisen perustutkinnon tai sairaanhoitajan tutkinnon. 

Opiskelijana Piikkiökodissa

Opiskelija voi suorittaa käytännön jakson ryhmäkodissa, senioriasumisessa tai Vanamon palveluasunnoissa. Opiskelijalle nimetään ohjaaja, jonka kanssa käydään läpi jakson tavoitteet ja perehdytään talon toimintaan. Opiskelija on mukana hoitotyössä ja saa osallistua monipuolisesti asukkaiden hoitoon ja tukitoimintoihin sekä talon muuhun toimintaan. Opiskelija perehdytetään vanhusten perushoitoon (ruokailut, kylvetys, lääkehoito, apuvälineiden käyttö jne.) ja hän saa jakson aikana osallistua myös muuhun talossa järjestettyyn toimintaan.

Työajat

Piikkiökodissa tehdään kolmivuorotyötä ja Vanamossa kaksivuorotyötä, mutta opiskelijan työajat ovat ohjaajan työaikojen mukaan ja pääsääntöisesti 2-vuorotyötä arkipäivisin. Yövuoroja voi halutessaan tehdä ryhmäkodin puolella. Opiskelija laatii jaksolle oman työvuorolistan ja se pidetään esillä ilmoitustaululla. 

Opiskelijana tärkeää on:

  • Ikäihmisten kunnioitus ja arvostaminen

  • Vaitiolo- ja salassapitositoumus

  • Oma aktiivisuus

  • Työpaikan ohjeiden noudattaminen

Opiskelijalta edellytetään:

  • yhteydenotto harjoittelupaikkaan ennen käytännön jakson alkua

  • ilmoitus jos harjoittelujaksoon tulee muutoksia

  • ilmoitus poissaolosta ohjaajan tiimiin 

Kun tulet jaksolle: 

  • asianmukaiset työvaatteet (talon vaatteita voi käyttää siinä määrin kuin niitä on saatavana)

  • hyvät työjalkineet

  • omat eväät, jos ei aio ruokailla toimipaikassa (lounas 4,70€). Työpaikalla on taukotila, jääkaappi ja mikro

Tervetuloa!