Tarkenna hakua

Opiskelijainfo: Fysioterapia

Fysioterapiayksikkö sijaitsee Kaarinan terveyskeskuksessa, pääterveysasemalla.

Sijainti: Voivalantie 5, Kaarina
puh. (02) 588 2280

Tietoa yksiköstä

Henkilökunta:  Viisi fysioterapeuttia ja kaksi kuntohoitajaa.

Poliklinikkahoidot ovat tarkoitettu lähinnä akuutin sairauden hoitoon ja hoitokertoja on 1-5 tilanteen mukaan. (mm. tules ja ortopedisten jatkohoidot). Lääkärin lähete tarvitaan. (Kaarinan terveyskeskuksen lääkäri tai julkisten sairaalojen jatkolähete). Asiakkaille, joiden oimintakyky on heikentynyt, sekä lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaille arvioidaan erikseen hoitosarjojen määrät. (mm. neurologiset). Fysioterapiaan voi lähettää tarvittaessa lapsia neuvoloista ja kouluterveydenhuollosta joko lääkäri tai terveydenhoitaja (mm. motoriset arviot). Terveyskeskuksen sairaalassa annetaan fysioterapiaa jokaisena arkipäivänä (mm. yleistilan lasku, ortopediset ja neurologiset potilaat).  Fysioterapiassa pidetään myös erilaisia voima- ja tasapainoryhmiä.

APUVÄLINELAINAUS

Fysioterapiasta lainataan liikkumisen ja päivittäisten toimintojen apuvälineitä, esim. peseytymisen ja wc-apuvälineitä sekä erilaisia tukia. Apuvälinetarpeen voi todeta henkilö itse, hänen läheisensä tai trveydenhuoltohenkilöstö. Laina-aika sovitaan tarpeen mukaan. Lainaus on maksutonta.
                                                                      


TIETOA OPISKELIJALLE

Työajat: Fysioterapia on avoinna ma - to klo 8 - 16 ja pe klo 8 -14

Opiskelijan on tärkeää huomioida vaitiolo- ja salassapitositoumuksen merkitys ja lukea ja sisäistää hygienia ohjeet. >> Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ohjeet

Kun tulet jaksolle:

Suojavaatteet: saa terveyskeskuksesta, omat työjalkineet tarvitaan.

Lävistykset tms.: ei limakalvolävistyksiä, ei käsikoruja, ei kynsilakkaa tai rakennekynsiä, eikä hajusteiden käyttöä.

Nimineula: oma nimineula mukaan.

Ruokailu: henkilökunnalla on oma ruokasali (ruokailun hinta 5.40e), ei mahdollisuutta opiskelijahintaiseen ruokailuun. Terveyskeskuksessa toimii kanttiini. Mahdollisuus syödä omia eväitä.

Poissaoloista ilmoittaminen: mahdollisista poissaoloista tulee ilmoittaa soittamalla p. (02) 588 2280.