Tarkenna hakua

Opiskelijainfo: Laboratorio

Laboratorion löydät Kaarinan terveyskeskuksesta. Näytteenottopisteitä on myös Littoisissa ja Piikkiössä.

Kaarinan terveyskeskuksen laboratorio

Sijainti: Voivalantie 5, Kaarina

Kaarinan terveyskeskuksen laboratorio on oma itsenäinen laboratorio, joka toimii Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alaisuudessa. Laboratorio sijaitsee pääterveysasemalla Kaarinan keskustassa, mutta meillä on myös näytteenottopisteet Littoisten ja Piikkiön terveysasemilla aamupäivisin.

Asiakkaat

Asiakkaitamme ovat kaikki kaarinalaiset sekä kaikki ne ulkopaikkakuntalaiset, jotka ovat valinneet terveyspalvelunsa Kaarinan kaupungilta. Asiakkaalla pitää olla lääkärin lähete joko terveyskeskuksesta tai muusta julkisen puolen sairaalasta, muutamaa yksittäistä tutkimusta lukuun ottamatta.

Teemme yhteistyötä sekä terveyskeskuksen henkilökunnan että yhteistyölaboratorioidemme kanssa.

Hoitohenkilökunta

Laboratoriossa työskentelee kahdeksan laboratoriohoitajaa sekä osastosihteeri.

Tietoa opiskelijalle

Opiskelijana laboratoriossa pääset osallistumaan ja tutustumaan:

Pääpaino työharjoittelun aikana on näytteenotto, jota tehdään pääasiassa aamupäivisin. Teemme 85 % tutkimuksista itse, joten kolmen viikon aikana pääset tutustumaan kaikkiin työpisteisiimme. Teemme mm. kl.kemian-, kl.hematologian-, kl.mikrobiologian- ja kl.fysiologian tutkimuksia.

Työajat: laboratorio on auki arkipäivisin 7.30 – 16.00

Opiskelijana tärkeää on:

  • Vaitiolo- ja salassapitositoumus

  • Toimimme Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin yleisten hygieniaohjeiden mukaan. Ohjeet pääset lukemaan täältä >>

Käytännön ohjeita

Suojavaatteet / työvaatteet saat terveyskeskuksesta, omia suojavaatteita ei saa käyttää, mutta omat työjalkineet tarvitset.

Ruokailu: terveyskeskuksen henkilökunta voi ruokailla arkipäivisin henkilökunnan ruokasalissa. Mahdollisuutta opiskelijahintaiseen ruokailuun ei ole. Opiskelijat voivat halutessaan tuoda omat eväät. Terveyskeskuksen taukotilassa on jääkaappi, mikro ja asioita. Myös kanttiini on auki päivittäin.

Sormuksia, kynsilakkaa, rannekelloa ja rannekorua ei saa käyttää laboratoriotyössä, myös rakennekynnet on kielletty. Pitkät hiukset tulee pitää kiinni työaikana. Kasvojen alueella ei saa olla lävistyksiä. Hajusteiden käyttö on kielletty.

Jokaisella opiskelijalla tulee olla nimineula josta käy ilmi etunimi ja suuntausala.

Opiskelijalla on oma ohjaaja, mutta kaikki laboratoriohoitajat vastaavat opiskelijan oppimisesta.

Mikäli harjoittelun aikana tulee poissaoloja, ilmoitetaan niistä suoraan laboratorioon puhelimitse, numeroon (02) 588 2252. Tekstiviesti tai sähköposti-ilmoitukset eivät sovellu poissaoloista ilmoittamiseen.

Toivomme palautetta harjoittelujakson päätyttyä toiminnan kehittämiseksi. Palautelomake löytyy netistä: http://www.kaarina.fi/avoimet_tyopaikat_ja_tyo/tyoharjoittelu/fi_FI/op/

Toivoisimme laboratoriossa, että lähettäisit meille oman lyhyehkön esittelysi, noin kaksi viikkoa ennen jakson alkua. Opiskelijavastaava ottaa CV:t vastaan sähköpostitse: katja.orpana[at]kaarina.fi