Tarkenna hakua

Opiskelijainfo: Sairaalan osasto 1

Tervetuloa tutustumaan 28-paikkaiseen osastoomme!

Kaarinan terveyskeskuksen sairaala, osasto 1

Sijainti: Voivalantie 5, Kaarina
puh. (02) 588 2300

Kaarinan terveyskeskuksen sairaala osasto 1 on 28-paikkainen perusterveydenhuollon sairaala. Tarjoamme aikuisikäisille kuntalaisille yleislääkäritasoista sairaanhoitoa, tutkimusta ja kuntoutusta ympärivuorokauden. Tavoitteena on olla toimiva osa hoitoketjua.

Keskimääräinen hoitojakso on noin 13 päivää. Toiminta on yhä enemmän akuuttihoitotyötä, eikä enää niin pitkälti perinteistä vuodeosastohoitoa kuin aikaisemmin.

Asiakkaat

Tyypilliset potilasryhmät osastollamme on mm. traumapotilaat, syöpäpotilaat, infektiopotilaat, sisätautipotilaat, kirurgiset jatkohoitopotilaat, neurologiset, päihde- ja mielenterveyspotilaat sekä sosiaalilääketieteelliset potilaat. Osastollamme oppii laaja-alaisesti / monipuolisesti sairaanhoidollista työtä.

Osastollemme tullaan erikoissairaanhoidosta (esim. sis., kir, neurologian erikoisaloilta), päivystyksestä (myös yöllä PTH/ ESH päivystyksestä Turusta), lääkärinvastaanotolta/kotihoidosta sovitusti esim. hoidon aloitus, tutkimus. Sairaalaan potilaaksi ottamisesta päättää lääkäri.

Teemme säännöllisesti yhteistyötä fysio- puhe- ja päihdeterapeuttien, sekä kotihoidon ja sosiaalityöntekijän kanssa.

Tietoa opiskelijalle

Työajat

Työ on kolmivuorotyötä. Pääsääntöisesti opiskelijat tekevät aamu- ja iltavuoroja arkipäivisin. Työvuorot ovat yleensä: 7-15, 13-21 ja 21-7.15.

Henkilökunta osastolla

Osastolla olet osana moniammatillista tiimiämme. Ryhmässä toimii sairaanhoitajia, lähihoitajia, laitoshuoltajia, terveydenhuollon sihteeri, osastonhoitaja ja osastonlääkäri. Terveyskeskuksessa päivystää lääkäri arkisin klo 8-16. Osastollamme on 9 sairaanhoitajaa, 9 lähi- ja perushoitajaa, sekä 4 laitoshuoltajaa.

Opiskelijana osastolla pääset osallistumaan ja tutustumaan mm. hoitosuunnitelmien tekoon, kirjaamiseen, lääkehoitoon, sairaanhoidollisiin toimenpiteisiin, perushoitoon ja määräysten toteuttamiseen. Kirjaamisen sähköinen luokiteltu pohjautuu Finn CC luokituksiin

Osasto 1 yhteydessä toimii Kaarinan kotisairaala. Kotisairaala tarjoaa lyhytkestoista sairaalatasoista hoitoa asiakkaan kotona sovitun aikataulun mukaisesti. Hoitoa annetaan Kaarinan kaupungin alueella. Ryhmässä toimii neljä sairaanhoitajaa.

.

Opiskelijana tärkeää on:

  • Vaitiolo- ja salassapitositoumus

  • Toimimme Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin yleisten hygieniaohjeiden mukaan. Ohjeet pääset lukemaan täältä >>  

Kun tulet jaksolle:

Suojavaatteet / työvaateet saat osastolta, omia suojavaatteita ei saa käyttää, mutta omat työjalkineet tarvitset.

Ruokailu: terveyskeskuksen henkilökunta voi ruokailla arkipäivisin alakerran ruokasalissa. Mahdollisuutta opiskelijahintaiseen ruokailuun ei ole. Opiskelijat voivat halutessaan tuoda omat eväät osastolle. Osaston taukotilassa on jääkaappi ja pakastin.

Sormuksia, rannekelloa tai rannekorua ei saa käyttää sairaalatyössä. Myös kynsilakka ja rakennekynnet ovat kiellettyjä. Pitkät hiukset tulee pitää kiinni työaikana. Ei lävistyksiä kasvojen alueella. Hajusteiden käyttöä tulee välttää allergisten reaktioiden ehkäisemiseksi.

Jokaisella opiskelijalla tulee olla nimineula, josta käy ilmi etunimi ja suuntautumisala.

Jokaiselle opiskelijalle nimetään oma ohjaaja, jonka työvuorojen mukaan opiskelija laatii vuoronsa.

Mikäli harjoittelun aikana tulee poissaoloja, ilmoitetaan niistä suoraan osastolle puhelimitse, numeroon (02) 588 2300. Tekstiviesti tai sähköposti-ilmoitukset eivät sovellu poissaoloista ilmoittamiseen.

Toivomme palautetta harjoittelujakson päätyttyä toiminnan kehittämiseksi. Palautelomake jaetaan jokaiselle jakson loppupuolella.

Toivoisimme osastolla että lähettäisit meille oman lyhyehkön esittelysi, noin kaksi viikkoa ennen jakson alkua. Osastonhoitaja ottaa esitteet vastaan sähköpostitse: tarja.kansanen[at]kaarina.fi