Tarkenna hakua

Opiskelijainfo: Terveyskeskuksen sairaala, osasto 2

Tervetuloa tutustumaan osastoomme!

Kaarinan terveyskeskuksen sairaala, osasto 2

Sijainti: Voivalantie 5, Kaarina
puh. (02) 588 2310

Kaarinan terveyskeskuksen sairaalan osasto 2 on perusterveydenhuollon akuutin sairaanhoidon vuodeosasto. Tarjoamme aikuisikäisille kuntalaisille yleislääkäritasoista sairaanhoitoa, tutkimusta ja kuntoutusta ympärivuorokauden. Tavoitteena on olla toimiva osa hoitoketjua.

Osastolla on 36 sairaansijaa. Keskimääräinen hoitojakson pituus on noin 11 päivää. Toiminta on yhä enemmän akuuttihoitotyötä, eikä enää niin pitkälti perinteistä vuodeosastohoitoa kuin aikaisemmin.

 

Asiakkaat

Tyypilliset potilasryhmät osastollamme on mm. traumapotilaat, syöpäpotilaat, infektiopotilaat, sisätautipotilaat, kirurgiset jatkohoitopotilaat, neurologiset, päihde- ja mielenterveyspotilaat sekä sosiaalilääketieteelliset potilaat. Osastollamme oppii laaja-alaisesti / monipuolisesti sairaanhoidollista työtä.

Osastollemme tullaan erikoissairaanhoidosta (esim. sis., kir, neurologian erikoisaloilta), päivystyksestä (myös yöllä PTH/ ESH päivystyksestä Turusta), lääkärinvastaanotolta/kotihoidosta sovitusti esim. hoidon aloitus, tutkimus. Sairaalaan potilaaksi ottamisesta päättää lääkäri.

Teemme säännöllisesti yhteistyötä fysio- puhe- ja päihdeterapeuttien, sekä kotihoidon ja sosiaalityöntekijän kanssa. Moniammatillinen yhteistyö on osastomme vahvuus.

Tietoa opiskelijalle

Työajat

Työ on kolmivuorotyötä. Pääsääntöisesti opiskelijat tekevät aamu- ja iltavuoroja arkipäivisin. Työvuorot ovat yleensä: 7-15, 14-21.30 ja 21-7.15.

Henkilökunta osastolla

Osastolla olet osana moniammatillista tiimiämme. Ryhmässä toimii sairaanhoitajia, lähihoitajia, laitoshuoltajia, terveydenhuollon sihteeri, osastonhoitaja ja osastonlääkäri. Terveyskeskuksessa päivystää lääkäri arkisin klo 8-16. Osastollamme on 10 sairaanhoitajaa, 10 lähi- ja perushoitajaa, sekä 4 laitoshuoltajaa.

Opiskelijana osastolla pääset osallistumaan ja tutustumaan mm. hoitosuunnitelmien tekoon, kirjaamiseen, lääkehoitoon, sairaanhoidollisiin toimenpiteisiin, perushoitoon ja määräysten toteuttamiseen. Kirjaamisen sähköinen luokiteltu pohjautuu Finn CC luokituksiin.

Opiskelijana tärkeää on:

· Vaitiolo- ja salassapitositoumus

· Toimimme Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin yleisten hygieniaohjeiden mukaan. Ohjeet pääset lukemaan täältä >>  

 

Kun tulet jaksolle:

Suojavaatteet / työvaateet saat osastolta, omia suojavaatteita ei saa käyttää, mutta omat työjalkineet tarvitset.

Ruokailu: terveyskeskuksen henkilökunta voi ruokailla arkipäivisin alakerran ruokasalissa. Mahdollisuutta opiskelijahintaiseen ruokailuun ei ole. Opiskelijat voivat halutessaan tuoda omat eväät osastolle. Osaston taukotilassa on jääkaappi ja ruuan lämmittämismahdollisuus.


Sormuksia, rannekelloa tai rannekorua ei saa käyttää sairaalatyössä. Kynsilakka ja rakennekynnet ovat kiellettyjä. Pitkät hiukset tulee pitää kiinni työaikana. Ei lävistyksiä kasvojen alueella. Hajusteiden käyttöä tulee välttää allergisten reaktioiden ehkäisemiseksi.

Jokaisella opiskelijalla tulee olla nimineula, josta käy ilmi etunimi ja se mitä opiskelet.

Jokaiselle opiskelijalle nimetään oma ohjaaja, jonka työvuorojen mukaan opiskelija laatii vuoronsa.

Mikäli harjoittelun aikana tulee poissaoloja, ilmoitetaan niistä suoraan osastolle puhelimitse, numeroon (02) 588 2310. Tekstiviesti tai sähköposti-ilmoitukset eivät sovellu poissaoloista ilmoittamiseen.Toivomme palautetta harjoittelujakson päätyttyä toiminnan kehittämiseksi. www.kaarina.fi/op