Tarkenna hakua

Opiskelijainfo: Terveyskeskuksen avovastaanotto

Avovastaanotolla lääkärit ja hoitajat ottavat vastaan potilaita Kaarinan pääterveyasemalla sekä Littoisten ja Piikkiön terveysasemilla.

Kaarinan terveyskeskuksen avovastaanotto

Sijainti: Voivalantie 5, 20780 Kaarina
Puhelinnumerot:

SOLU1 puh. (02) 588 2433, SOLU2 puh. (02) 588 2434, PÄIVYSTYS puh. (02) 588 2600

Kaarinan terveyskeskuksen avovastaanotto tarkoittaa lääkäreiden ja hoitajien vastaanottoja Kaarinan pääterveysasemilla sekä Piikkiön ja Littoisten terveysasemilla. Toimintaa on vastaanotoilla klo 8-16.

Toimintamme perustuu hoidon tarpeen arviointiin. Sairaanhoitajat ja terveydenhoitajat tekevät hoidon tarpeen arviointia ajanvarauksessa ja päivystyksessä ja avustavat toimenpiteissä sekä tämän lisäksi pitävät itsenäisesti vastaanottoa.

Asiakkaat

Vastaanotoilla käy potilaita vauvasta vaariin kaikenlaisissa asioissa. Vastaanotot toimivat ajanvarauksella. Päivystyksessä hoidetaan akuutit ja äkilliset potilaat ilman ajanvarausta. Perusterveydenhuolto ei voi käännyttää potilasta, ennen hoidon tarpeen arviointia.

Myös erikoissairaanhoito lähettää terveyskeskuksen avovastaanotolle potilaita jatkohoitoon, mm. haavanhoitoihin, erilaisten lääkkeiden tai lääkekuurien loppuun saattamiseen tai ompeleiden tai hakasten poistoon.

Tietoa opiskelijalle

Henkilökuntaan kuuluu

Osastonhoitaja, terveydenhoitajia ja sairaanhoitajia. Yhteistyökumppaneina ovat paitsi lähimpinä lääkärit, myös kotihoito, laboratorio, röntgen, fysioterapia sekä sosiaalitoimi.

Opiskelijana toimipaikassa pääset osallistumaan ja tutustumaan

Hoidon tarpeen arviointiin, hoitosuunnitelmien tekoon, kirjaamiseen, lääkehoitoon, erilaisten sairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn, traumojen hoitoon.

Työajat

Virka-aikana eli arkisin klo 8-16.00.

Opiskelijana tärkeää on

·Vaitiolo- ja salassapitositoumus

·Tehostamme ja kehitämme jatkuvasti potilasturvallisuuttamme. THL:n sivuilta pääset lukemaan lisää http://www.thl.fi/fi_FI/web/potilasturvallisuus-fi/keskeisia-kasitteita

·Toimimme Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin yleisten hygienia ohjeiden mukaan. Ohjeita pääset lukemaan täältä:
http://ohjepankki.vsshp.fi/fi/dokumentit/21702/Hygieniasuositukset.pdf  

Kun tulet jaksolle:

Suojavaatteet / työvaateet saat meiltä, mutta tarvitset omat työjalkineet.

Ruokailu: terveyskeskuksen henkilökunta voi ruokailla arkipäivisin  alakerran ruokasalissa. Mahdollisuutta opiskelija hintaiseen ruokailuun ei ole. Opiskelijat voivat halutessaan tuoda omat eväänsä mukanaan. Taukotilassa on jääkaappi ja pakastin.

Sormuksia, rannekelloa, koruja tai kynsilakkaa ei saa käyttää. Myös rakennekynnet ovat kielletty. Pitkät hiukset tulee pitää työaikana kiinni. Lävistykset kasvojen alueella ovat kielletyt sekä hajusteiden käyttöä tulee välttää.

Jokaisella opiskelijalla tulee olla nimineula, josta käy ilmi etunimi ja suuntautumisala.

Jokaiselle opiskelijalle nimetään oma ohjaaja, jonka työvuorojen mukaan opiskelija laatii omat vuoronsa. Tarvittavat muutokset on sovittava ohjaajansa kanssa.

Mikäli harjoittelun aikana tulee poissaoloja, ilmoitetaan niistä suoraan puhelimitse, numeroon (02) 588 2370. Tekstiviesti- tai sähköposti-ilmoitukset eivät sovellu poissaoloista ilmoittamiseen.

Toivomme palautetta harjoittelujakson päätyttyä toiminnan kehittämiseksi. Palautelomake jaetaan jokaiselle jakson loppupuolella.

Toivoisimme osastolla että lähettäisit meille oman lyhyehkön esittelysi, noin 2 viikkoa ennen jakson alkua. Osastonhoitaja ottaa esitteet vastaan sähköpostitse tiina.karppinen[at]kaarina.fi

TERVETULOA MUKAAN TYÖELÄMÄN PYÖRTEISIIN!