Tarkenna hakua

Kaarina on Suomen luovin kunta 2009

Kaarina on valittu Suomen luovimmaksi kunnaksi. Kaarina on usean vuoden ajan tehnyt suunnitelmallista ja tuloksellista kehitystyötä kasvu- ja kansainvälistyvien yritysten toimintaedellytysten takaamiseksi kaupungissa.

- Kaarinan kehityksen perustana on ollut hyvä ja tuloksellinen yhteistyö elinkeinoelämän kanssa. Yrittäjät arvostavat monipuolisia yhteistoimintatapoja ja päätöksenteon joustavuutta. Kaupungin yrittäjyysilmapiiri on arvioitu useana vuonna maakunnassa kärkisijoille, toteaa kaupunginjohtaja Harri Virta.

Yhteistyötä innovatiivisten ideoiden jalostamisessa kasvavaksi yritystoiminnaksi tehdään seudulla toimivan kehityskeskuksen kanssa. Linkkinä kaupungin ja yritysten välillä toimii puolestaan Kaarinan Kehitys Oy, jonka tehtävänä on tukea yrittäjyyttä ja auttaa yrityksiä verkostoitumaan. Lisäksi kaupungin kansalaisopiston yhteydessä toimii Innoverstas, missä kuntalaisten omia keksintöjä kehitetään tuottaviksi innovaatioiksi.

- Kaarinan kaupunki panostaa yrittämiseen. Meillä on sellainen henki, että täällä uskalletaan kokeilla ja siihen annetaan myös resursseja. Välillä myös rajoja koetellen, sanoo Virta.

Kaarinassa on noin 31 000 asukasta. Yrityksiä kaupungissa toimii 1800, joista useat ovat kansainvälisillä markkinoilla.

Suomen Luovin kunta -arvo myönnetään kunnalle, joka on esimerkillisellä tavalla edistänyt luovuutta alueellaan tarjoamalla hyvät toimintaedellytykset keksintöjä hyödyntäville yrityksille ja keksijöille. Luovin kunta -arvon myöntää Suomen Keksijäin Keskusliitto KEKE ry yhdessä Suomen Kuntaliiton ja Suomen Yrittäjien kanssa.

Suomen Luovin kunta valittiin nyt 11. kerran. Valinnassa kiinnitettiin ensisijaisesti huomiota kunnanhallinnon toimintatapaan, keksintö- ja innovaatiotoiminnan tuloksiin sekä kunnan yrittäjäilmastoon.

Vuoden luovimmaksi kunnaksi on aiemmin nimetty Sievi (1998), Keitele (1999), Sotkamo (2000), Uusikaupunki (2001), Muurame (2002), Kontiolahti (2003), Hollola (2004), Luopioinen (2005), Kempele (2006) ja Lempäälä (2007).

Lisätietoja:
Kaupunginjohtaja Harri Virta, Kaarinan kaupunki, p. 050 373 2400
Erityisasiantuntija Timo Sinisalo, Suomen Kuntaliitto, p. 050 64 839
Tiedotuspäällikkö Raija-Liisa Konkola, Suomen Yrittäjät,
p. 050 500 3219
Toiminnanjohtaja Maija Salonoja-Lindén, Suomen Keksijäin Keskusliitto, p. (09) 2780 0002

Kuntaliiton tiedote