Tarkenna hakua

Muistelulaukut

Lainaa muistelulaukku muistin virkistämiseksi ja mukaviin muisteluhetkiin ikäihmisille. Myös esimerkiksi esikoululaiset voivat käyttää muistelulaukkuja tutustuakseen mummun ja vaarin menneeseen maailmaan. Muistelulaukkuja lainataan yhteisöille pääkirjastosta.

Mennyt maailma matkalaukussa

Lainaa muistelulaukku Kaarinan pääkirjastostaMuistot palaavat mieleen kuvien, esineiden, tuoksujen, äänien ja kosketuksen avulla. Voi muistaa, miltä liitu tuoksui koulussa tai miten hienolta tuntui, kun sai ensimmäisen, oman pankkikirjan. Tuttu sävelmä taas voi viedä aikamatkalle elämän kauneimpiin hetkiin.

Kaarinan pääkirjastosta voi lainata muistelulaukkuja, joilla voi virkistää muistia tai tutustua menneisiin tapoihin ja kulttuuriin.

Muistelulaukut sopivat muistin virkistämiseksi ja mukavien hetkien muisteluun ikäihmisille. Laukkujen monipuolista sisältöä – aitoja esineitä, kuvia, tekstejä ja ääniä – voivat kurkistella myös mummon ja vaarin lapsuudesta kiinnostuneet jälkipolvet.


Kultainen 50-luku kolmelta kantilta

ABC-laukku. 1950-luvulla käytiin kansakoulua. Koululaukussa on oppikirjoja ja koulutarvikkeita esimerkiksi perinteinen mustekynä, jolla voi harjoitella kaunokirjoitusta oikealla musteella. Koululaukku kertoo myös tyttöjen ja poikien harrastuksista.

Muistojen Kaarina. Kaarina oli 1950-luvulla maalaiskunta. Kotiseutulaukku kertoo sen ajan arjesta ja juhlasta. Televisio ja nuorisokulttuuri tulivat Suomeen, radiota kuunneltiin paljon ja kotimaiset elokuvat olivat hyvin suosittuja. Laukussa on paljon kuvia ja tarinoita.

Kusti polkee, posti kulkee. Liikenne- ja viestintälaukussa on aineistoa ajalta, jolloin soitettiin lankapuhelimella, käytettiin pankkikirjaa ja lähetettiin käsinkirjoitettuja kirjeitä. Autoilu ja matkailu lisääntyivät 1950-luvulla.

Lainaa ja avaa laukku muistoihin

Lainaa muistelulaukku Kaarinan pääkirjastosta

Yhteisöt voivat lainata muistelulaukkuja Kaarinan pääkirjastosta.

Lisätietoja:

Kaarinan pääkirjasto, puh. (02) 588 4400, kirjasto(at)kaarina.fi

Muistelulaukut syntyivät hanke- ja yhteistyönä. Mennyt maailma matkalaukussa oli Kaarinan kaupunginkirjaston, Kaarinan kulttuuritoimen ja Kaarina-Seuran yhteishanke, jossa koottiin vuoden 2015 aikana kolme muistelulaukkua vanhustyön tueksi.