Tarkenna hakua

Lääketieteen tietokantoja

 

LEHTISETTI
Suomalaisia terveysalan kokotekstijulkaisuja Lehtisetti on TERKKO - Terveysalan keskuskirjaston kokoama verkossa ilmestyvien suomalaisten terveysalan lehtien ja sarjajulkaisujen luettelo. Sivuston kautta löytyvät julkaisut ovat pääsääntöisesti vapaasti käytettävissä.

LEO
Työterveyslaitoksen ylläpitämä työsuojelualan viitetietokanta. LEOssa on sekä suomalaisia kirja- että lehtiartikkeliviitteitä että viitteitä työsuojelualan laeista, asetuksista ym. virallisista ohjeista, suosituksista ja määräyksistä. Haku on ilmaista mutta artikkeleiden tilaaminen maksullista.

PUBMED 
Maksullisen Medlinen ilmaisversio. Lääke- ja terveystieteiden sekä lähialojen tärkeä kansainvälinen viitetietokanta.

TOHTORI.FI
Monipuolinen lääketieteellinen tietokanta.

TERVEYSKIRJASTO
Sitran ja Suomalainen Lääkäriseura Duodecimin luoma Terveyskirjasto on saatavilla toistaiseksi vain vuoden 2007 loppuun asti. Terveyskirjastosta löytyy riippumatonta ja ajantasaista tietoa terveydestä ja sairauksista. Artikkelit ja ohjeet perustuvat Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin tuottamiin kansallisiin hoitosuosituksiin ja Kustannus Oy Duodecimin julkaisemiin lääkäreiden käsikirjoihin.

TYÖSUOJELUN TIETOPANKKI
Työsuojelun tietopankki on osa Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston verkostoa. Palvelusta voi hakea työturvallisuus- ja työterveystietoa eri viranomaisilta, tutkimuslaitoksilta ja muilta organisaatioilta.