Tarkenna hakua

Lehtitietokantoja

Suomalaisten ja ulkomaisten lehtien tietokantoja sekä uutispalveluja

AIKAKAUSLEHDET
Kotimaiset aikakauslehdet aakkosjärjestyksessä. Mikäli lehdellä on omat verkkosivut, linkki niille löytyy ko. lehden tiedoista.

Arto
ARTO on uusien kotimaisten artikkeleiden viitetietokanta. Aineistoa on kattavimmin 1990-luvun alusta, mutta myös vanhempaa artikkeliaineistoa koskevia viitteitä on runsaasti. ARTOon rekisteröidään artikkelit kattavasti n. 600 jatkuvasti ilmestyvästä aikakauslehdestä (ns. vastuulehdet).  Artikkelitietueet ovat kaikilta tiedon alueilta ja tieteellisyyden asteilta. ARTOssa on myös runsaasti linkkejä artikkeleiden kokoteksteihin. Suuri osa kokoteksteistä, mm. Elektra-aineisto, vaatii kuitenkin käyttöluvan.


ELEKTRA 
Elektra sisältää kotimaisten tieteellisten lehtien artikkeleita. Kokoelmaan kuuluu noin 16000 artikkelia, jotka ovat saatavilla pääosin pdf-muodossa. Osa lehdistä päivittyy jatkuvasti, osasta mukana on vain vanhoja vuosikertoja. Kokoelmaan kuuluu myös elektronisia kirjoja. 

Elektran julkaisujen viitetiedot ovat vapaasti selattavissa, mutta itse aineistojen käyttö edellyttää sopimusta.

HISTORIALLINEN SANOMALEHTIARKISTO 1771-1890
Helsingin yliopiston kirjaston digitointiprojektin tarkoituksena on tallentaa kaikki Suomessa vuosina 1771-1890 ilmestyneet sanomalehdet digitaalisessa muodossa kuvina sekä myös pdf-tiedostoina. Valmistuessaan Sanomalehtikirjasto tulee kattamaan 165 nimikettä ja 900 000 sivua. Lehtiä voi selailla nimen ja julkaisuvuoden mukaan tai artikkeleita voi hakea tekstistä hakusanojen avulla.

KONTENTTI
Kontentti on Varastokirjaston tietokanta, jos voi hakea on digitoituja suomalaisten aikakauslehtien sisällysluetteloita, jotka ovat 15 vuotta vanhempia.

PRESSTANDA

Med Presstanda hittar du fram till nya och gamla artiklar i finlandssvenska tidningar.

ABYZ
Tietokanta eri maiden sanomalehtistä ja mediasta. Suomesta television pääkanavat ja melko kattavasti suomalaisia sanomalehtiä.

AllYouCanRead 
Aikakauslehtihakemisto, josta löytyy myös sanomalehtiä.

AMPPARIT
Samalle sivustolle on kerättynä yhteen 60 kotimaisen verkkouutisten tuottajan sisällöt. Mukana on mm. MTV3, HS-verkoliite, YLE ja Verkkouutiset.

GoogleNews
Monipuolinen uutishakemisto, joka kattaa 4500 uutislähdettä eri puolilta maailmaa.