Tarkenna hakua

Musiikkitietokantoja


KIRJASTOT.FI
Suomen yleisten kirjastojen verkkopalvelut, musiikkitiedonhaku.

VIOLA
Viola on Suomen kansallisdiskografia ja nuottiaineiston kansallisbibliografia. Siihen on tallennettu tiedot kaikista kotimaisista nuoteista vuodesta 1977 alkaen sekä kotimaisista äänitteistä aina vuodesta 1901 alkaen. Lisäksi VIOLAssa on tietoja kaikkiaan kolmentoista kirjaston musiikkiaineistoista, myös ulkomaisista äänitteistä ja nuoteista.

FONO
Fono.fi on kirjastokäyttöön muokattu versio Yleisradion äänilevystön Fono-tietokannasta. Fono.fi-käyttöliittymä ei ole sama kuin Yleisradion sisäisessä käytössä oleva, joten siinä ei ole yhtä monipuolisia hakuominaisuuksia. Tietosisältö on pääosin sama, mutta Fono.fi:stä on karsittu eräitä lähinnä radiotoimintaa palvelevia yksityiskohtia. Tiedot Yleisradioon hankituista uusista levyistä päivittyvät Fono.fi-kantaan pienellä viiveellä. 

LAURA
Laura on Sibelius-Akatemian ylläpitämä laulujen ja laulusuomennosten tekstitietokanta. Laulujen alkukieliset runot ja niiden suomennokset löytyvät tietokannasta kokonaisina teksteinä. Niiden lisäksi Laura sisältää lauluihin liittyviä tärkeitä tietoja (opusnumero, laulukokoelma, sävellysvuosi, esityskokoonpano jne.). Lauran sisältämä aineisto on tekijänoikeudenalaista ja sitä saa käyttää vain yksityiskäyttöön sekä opetus- ja tutkimustarkoituksiin. Haku tietokannasta on maksutonta mutta järjestelmä vaatii käyttöehtojen hyväksymisen.

METELI.NET
Kotimaisen populaarimusiikin tietokanta.

RAITA
Raita on Helsingin Yliopiston musiikkikirjaston tuottama tietokanta, joka sisältää tiedot äänitteistä, joiden digitaaliset kopiot ovat kuunneltavissa Kansalliskirjaston musiikkikirjastossa. Kappaleet ovat myös verkossa kuunneltavissa mp3-tiedostoina, jos tekijänoikeussäädökset sen sallivat.

SUOMEN KANSAN eSÄVELET
Suomalaisen kansanmusiikin elektroninen tietokanta.

SUOMEN ÄÄNITEARKISTO
Suomalaisten äänilevyjen tietokanta vuosilta 1901-1999. Tämä on eri tietokanta kuin Yleisradion tietokanta Fono.

ALLMUSIC
Tietokanta on samaa "sukua" kuin elokuvan (Allmovie)  ja pelien (Allgame) tietokannat.

CAST ALBUM DB
3298 Broadwayn levytystä ja muitakin.

OPERABASE
155000 oopperaesitystä (yli 20,000 artistia)

ENCYCLOPAEDIA METALLUM
Metallimusiikkiin erikoistunut tietokanta, joka sisältää tällä hetkellä tietoja yli 50 000 yhtyeestä. Haku mahdollinen esimerkiksi yhtyeen nimen, kotimaan tai genren mukaan. Sisältää mm. perustiedot yhtyeestä, diskografiat, arvosteluja sekä mahdolliset www-linkit.

FILMMUSIC

DISCOGS

WARNER MUSIC
Suomalaisen musiikin historia.

ROCK´S BACKPAGES
Populaarimusiikkia käsittelevän journalismin tietokanta, josta löytyy lähes 30 000 kokotekstiartikkelia. Sisältö on kerätty sadoista alan englanninkielisistä lehdistä, niiden joukossa mm. sellaisia keskeisiä vaikuttajia kuin Rolling Stone, New Musical Express ja MOJO.