Tarkenna hakua

Kurkista nettimaailmaan - varaa aika opastukseen

Osaatko käyttää tietokonetta ja hiiri on hallussa, mutta internet, sosiaalinen media tai e-aineistot askarruttavat? Varaa aika pääkirjaston asiakasopastukseen ja tule yksin tai ota kaveri mukaan.

Nettiopastusta juuri sinulle

Kaarinan pääkirjastossa järjestetään maksuttomia asiakasopastuksia, joiden aiheina ovat internetin perusteet, sähköpostin käyttö, Facebook-tilin luominen ja tiedonhaun opetus. Myös e-aineistojen, iPadin ja joidenkin älypuhelimien käyttöön saa neuvoa. 

Opastukset järjestetään pääkirjaston digitointihuoneessa, jonne mahtuu kerralla kaksi henkilöä. Aika opastukseen sovitellaan asiakkaan toiveiden ja digitointihuoneen varaustilanteen mukaan, kirjaston aukioloaikana.

Tietokoneen käytön perusteet pitää olla hallussa opastuksiin tullessa.

Tule yksin tai kaksin: varaa aika noin tunnin pituiseen opastukseen puh. (02) 588 4400. Muista kertoa, minkälaista opastusta haluaisit, katso vaihtoehdot alta.

Opastuksien teemat

Kurkistus nettimaailmaan. Mikä on selain? Miten netissä surffataan turvallisesti? Miten googlataan eli haetaan tietoa netissä? Jos aikaa jää, voimme myös tutustua yhteen toivomaasi nettipalveluun, esimerkiksi käydä vaikka nettiostoksilla tai harjoitella sähköisen lomakkeen täyttämistä. Huom! pankki-, Kela- tms. asioita emme käy opastuksilla läpi. 

Pidetään yhteyttä - netissä. Miten saan sähköpostitilin? Miten sähköpostia lähetetään ja otetaan vastaan? Tutustutaan myös pikaviesteihin, mikäli käyttämässäsi sähköpostissa on siihen mahdollisuus.

Jaettu ilo – tutustutaan sosiaaliseen mediaan. Ihmetellään yhdessä Facebookia, Twitteriä, Youtubea tai jotain muuta sosiaalisen median palvelua. Valitse oma sosiaalisen median kanavasi ja sukelletaan someen turvallisesti.

e-sitä ja e-tätä. Siis mitä? Miten e-kirja lainataan ja luetaan? Käytämme esimerkkilaitteena pöytäkonetta tai iPadia (tablettitietokone). Voimme tutustua myös nettilehtien maailmaan. 

Etsivä löytää? - Tiedonhaun opetusta. Miten tietoa haetaan ja mistä sitä kannatta hakea? Tutustutaan kirjastojen omiin tiedonhaku-kanaviin ja Google-hakukoneeseen. 

iPad - surffataan tablettitietokoneella Miten tablettia käytetään? iPadin perusteet.

Älyä älypuhelimen käyttöön. Neuvomme mahdollisuuksien mukaan alkuun älypuhelimen käytössä. Tarkasta ensin kirjastosta, osaammeko antaa juuri sinun laitteeseesi liittyvää opastusta.