Tarkenna hakua

Karvainen kirjanjulkistamistilaisuus

Ensimmäinen suomenkielinen kirja eläinavusteisuudesta julkaistiin Kaarinan pääkirjastossa lauantaina 30.11.2013 klo 15. Paikalla oli kirjan Karvaterapiaa. Eläinavusteinen työskentely Suomessa toimittaja, LT Kaija Ikäheimo koiransa Pogin kanssa sekä Kaarinan lukukoirahankkeista tuttu lukukoira Viljo.

Kaarinassa hyviä kokemuksia lukukoirista 

Luetaan koiralle -projekti Kaarinan kirjastoissa: koiralle on kiva lukea!Eläinavusteinen työskentely on tuttua Kaarinassa. Pääkirjastossa alettiin lukea koirille ensimmäisenä Suomessa Luetaan koiralle -projektissa vuonna 2011. Projektista saadun hyvän palautteen myötä toimintaa jatkettiin ELY-keskuksen rahoituksen turvin Tartu tassuun –hankkeella vuonna 2012. Kirjaston palkkalistoille saatiin harvinaisia asiantuntijoita kun berninpaimenkoirat Rento ja Viljo asettuivat karvaisine korvineen kuuntelemaan lasten lukemista. Tartu tassuun –hankkeen aikana on järjestetty alakouluikäisille lapsille lukuhetkiä Kaarinan kirjastoissa ja kouluissa, koira-avusteista kirjavinkkausta sekä alle kouluikäisille suunnattuja satuhetkiä. Tartu tassuun -hankkeen tärkeimpänä tavoitteena on innostaa lapsia, erityisesti poikia, lukemaan ja tarttumaan kirjaan. 

Ihmisten ja eläinten yhteistyö tekee hyvää

Kaija IkäheimoKarvaterapiaa. Eläinavusteinen työskentely Suomessa avaa ihmisten ja eläinten yhteistyön lämpimän ja ystävällisen maailman mahdollisuuksia ennen kaikkea käytännön, mutta myös teorian ja historian avulla. Alan pioneerien ja kokeneiden ammattilaisten kirjoitukset tuovat ihmisten ja eläinten yhteisen suhdemaailman monipuolisesti eteemme. Kirja antaa hienon pohjan jatkuvasti kehittyvälle eläinten ja ihmisten yhteiselle työlle terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. 

Ensimmäisen suomenkielisen kirjan eläinavusteisuudesta, Karvaterapiaa. Eläinavusteinen työskentely Suomessa on toimittanut Kaija Ikäheimo, lääketieteen tohtori, lastenpsykiatrian erikoislääkäri, lapsi- ja nuorisopsykoterapeutti ja eläinavusteinen valmentaja. Kaijan koirat Nappi ja Pogi antoivat tukensa ja osaamisensa kirjahankkeelle. Kirjan kustansi Solution Models House.

Lisätietoja: 

LT Kaija Ikäheimo, puh. 040 505 6232 (vain soittopyynnöt tekstiviestillä), kaija.ikaheimo[at]utu.fi

Kaarinan pääkirjasto, kirjastonhoitaja Heidi Heiniö,
puh. (02) 588 4400, heidi.heinio[at]kaarina.fi