Tarkenna hakua

Kirjava Kettu

Kirjava Kettu -palkinnon nappasi vuonna 2019 Jukka-Pekka Palviaisen nuortenkirja Virityksiä. Voittajaa juhlittiin 24.4. Kaarina-talossa.

Kirjava Kettu 2019"Paras kirja forever!" "Jännittävä tarina." "Kirja oli hyvä ja jaksoi lukea loppuun." "Kirja oli super hyvä."  "Se on kiva ja sopivan jännittävä kirja!” Näin vuolaasti kehuivat nuoret lukijat Palviaisen voittajakirjaa. Äänestykseen osallistui tänä vuonna yli 120 lasta ja nuorta, minkä lisäksi 15 koululaisen raati luki kaikki ehdolla olleet kirjat ja valitsi suosikkinsa.

Raumalaislähtöinen Jukka-Pekka Palviainen saapui vastaanottamaan palkintoaan ja tapaamaan lukijoitaan Kaarina-talolle  Kirjava Kettu-juhlaan 24.4.2019. Juhlassa koululaisraati pääsi haastattelemaan kirjailijaa. Illan aikana oli myös yllätysohjelmaa ja tarjoilua (kuva alla, saat kuvan suuremmaksi kun klikkaat sitä).

Kirjava Kettu -juhlat Kaarina-talossa huhtikuussa 2019. Kuvassa voittaja Jukka-Pekka Palviainen sekä kaarinalaisista koululaisista koostuva lukuraati. Ja tietenkin myös Kirjaston Kettu!

Kirjava Kettu on Kaarinan kaupunginkirjaston myöntämä palkinto lounaissuomalaisen kirjailijan lasten- tai nuortenkirjalle. Kaarinalaiset lapset ja nuoret valitsevat palkinnon voittajan äänestyksessä, joka järjestetään kirjastossa ja kouluissa.

Lukijaäänestyksen voittanut kirjailija saa Kirjava Kettu -patsaan ja hänet kutsutaan palkintojuhlaan tapaamaan lukijoitaan. Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Kirjava Kettu -palkinnon tavoitteena on tehdä paikallisia lasten- ja nuortenkirjailijoita tunnetuiksi. 

Ensimmäisen palkinnon saivat keväällä 2008 Merja ja Marvi Jalo. Vuonna 2009 palkittiin Kari Levola ja vuonna 2010 Kirjavan Ketun sai Eppu Nuotio. Vuonna 2012 palkittiin Kirsti Ellilä, vuonna 2014 Magdalena Hai, vuonna 2016 Roope Lipasti ja tuorein Kirjava Kettu -voittaja on Jukka-Pekka Palviainen vuodelta 2019.