Tarkenna hakua

Vuoden 2012 Kirjava Kettu -ehdokkaat

Vuonna 2012 Kirjava Kettu -palkinnon voitti Kirsti Ellilä kirjallaan Reetta ja linnan vangit.

Reetta ja linnan vangit   

Ellilä, Kirsti: Reetta ja linnan vangit 

Sisarukset Reetta, Liina ja Lauri tuupataan hoitoon omalaatuisen Edit-tädin luokse, kun vanhemmat lähtevät häämatkalle Tallinnaan. Ex-sirkusprinsessa Edit ei oikein lapsista perusta, ja hän ehdottaakin sisaruksille omatoimista tutustumisretkeä Turun linnaan. Lapset lähtevät eivätkä tietenkään malta pysyä luvallisilla reiteillä. Reetta eksyy Liinasta ja Laurista ja löytää salaisen reitin muurien uumenissa. Edessä on seikkailu, johon sekaantuvat niin korvaton noita Valpuri Kyni kuin Kaarina Maununtytärkin! 
Kuvittanut Kirsi Haapamäki.

rakastunut_krokotiili.jpg   

Hirvonen, Hannu: Rakastunut Krokotiili 

Murisevan metsän pikkuinen krokotiili on rakastunut. Hän on kirjoittanut rakkautensa kohteelle, oopperatähti Krrillalle, jo 600 runoa. Kun Murisevassa metsässä juhlitaan hiirten joukkohäitä, tapahtuu jotakin, joka suistaa pienen krokotiilin rakettimaisen kaukorakkauden pois radaltaan ja tömäyttää sen keskelle Murisevaa metsää. Krrilla on saapunut paikalle! Kauniin krokotiilitytön ripsien lehahdus saa päähenkilömme sydämen melkein pysähtymään. Sen kaiken täytyy olla vain ihmeellistä unta!
Kuvittanut Pia Sakki.

 Terveisin Robinson Saarinen  

Lipasti, Roope: Terveisin Robinson Saarinen 

Robinson Saarinen herää tutussa sängyssään Lapsilassa ja huomaa, että koko kaupunki on tyhjillään. Hänestä on tullut samaan aikaan sekä kaikkien karkkikauppojen omistaja että maailman yksinäisin lapsi. Niinpä Robinson kirjoittaa kirjeen ja pudottaa sen postilaatikkoon. Ja kuinka ollakaan, hänelle vastaa tyttö nimeltä Joku. Yhdessä he päättävät selvittää, mistä kummasta tuoreet omenat ilmestyvät marketteihin ja kuka autiota kaupunkia oikein pitää pystyssä. 
Kuvittanut Jani Ikonen.

Tikkumäen talli   

Niemelä, Reetta: Tikkumäen Tallli 

Iiriksen harras haave toteutuu, kun hän pääsee Tikkumäen tallille ratsastusta opettelemaan. Saman tien hän saa liittyä ponikerhoon, jossa käyvät myös sisarukset Riina ja Riku. Kerholaiset harjaantuvat lukuvuoden mittaan hevosten ja ponien hoidossa ja ratsastamisessa ja huomaavat, että jokainen poni on oma ihastuttava persoonansa. Tarinaa seuraamalla hevosista ja ratsastamisesta kiinnostunut lapsi saa tietää, miten hevosta tervehditään, miten ratsastetaan oikeassa asennossa ja mitä voi antaa hevoselle ruoaksi. Hevostallin tarvikkeet ja askareet tulevat tutuiksi.
Kuvittanut Salla Savolainen

Jänökaksoset   

Uotila, Maire: Jänökaksoset 

Eräänä aamuna auringon herätessä syntyvät jänökaksoset Lissu ja Rassu vanhassa muurinkolossa. Emojänö tekee Lissulle taskun ja Rassulle rusetin, jotta kaksoset erottaisi paremmin toisistaan. Jänölapset päättävät ottaa selvää, millainen on maailma kotikolon ulkopuolella. Matkan aikana he tutustuvat uusiin ystäviin ja oppivat monta tärkeää asiaa elämästä.