Tarkenna hakua

Vuoden 2014 Kirjava Kettu -ehdokkaat

Vuoden 2014 Kirjava Kettu- voittajaksi äänestettiin Magdalena Hai kirjallaan Kerjäläisprinsessa.  Voittaja palkittiin Piispanlähteen koululla 12.5. Katso kuvat >>

Hai, Magdalena: Kerjäläisprinsessa   Kerjäläisprinsessa - klikkaa kuvasta ja katso video!

Klikkaa kuvasta ja katso
Piispanlähteen lukupiirissä tehty video!

Hai, Magdalena: Kerjäläisprinsessa  

Umbrovian prinsessa Gigin perhe on paennut vallankumousta halki Euroopan kaukaiseen Keloburgin satamakaupunkiin. Vallankaappaajat eivät kuitenkaan luovuta: perheen asuntoon heitetään pommi, ja kuningatar ja Gigin kolme siskoa siepataan. Pelastusoperaatiosta sukeutuu Gigille ja hänen parhaalle ystävälleen katupoika Henrylle hurja ja vaarallinen seikkailu, täynnä ihmissusia, merirosvoja, salakuljettajia ja mielikuvituksellisia koneita. Kerjäläisprinsessan maailma on omintakeinen ja kiehtovan aistivoimaisesti kuvattu. Teos on steampunkia, vaihtoehtoista historiaa, joka herkuttelee 1800-luvun keksinnöillä ja ajankuvalla. Magdalena Hain huima seikkailuromaani tuo tämän maailmalla suositun kirjallisuudenlajin suomalaiseen nuortenkirjallisuuteen. Teos aloittaa Gigin ja Henryn vaiheista kertovan trilogian.

Hirvonen, Hannu: Virtahepojen laulujuhlat   Virtahepojen laulujuhlat - klikkaa kuvasta ja katso video!

Klikkaa kuvasta ja katso
Piispanlähteen lukupiirissä tehty video!

Hirvonen, Hannu: Virtahepojen laulujuhlat 

Pienet krokotiilit Krrilla ja Krristian ovat lähteneet matkaan kuumailmapallolla. He haluavat päästä virtahepojen laulujuhlille Afrikkaan, mutta tuulet vievätkin heidät kohti pohjoista. Ei se mitään! Nuorena pitääkin olla vähän tuulten vietävänä! Leikkisä ja liikuttava tarina vie mukanaan virtahepojen laulujuhlille ja barbien kauneushoitolaan. Krrilla ja Krristian oppivat matkalla vaikka mitä, mm. Oulun murretta. Ja sen, että kannattaa sopia useammin kuin riidellä. Virtahepojen laulujuhlat on viides Murisevan metsän asukkaista kertova lastenromaani ja se on jatkoa Rakastunut krokotiili –teokselle. Kuvittanut Pia Sakki.

Karpio, Markku: Mun isäni on avaruusmies  Mun isäni on avaruusmies - klikkaa kuvasta ja katso video!

Klikkaa kuvasta ja katso
Piispanlähteen lukupiirissä tehty video!

Karpio, Markku: Mun isäni on avaruusmies 

Kaksitoistavuotias Aleksi pakkaa reppuunsa isän valokuvan ja lähtee serkkunsa Jonnin luo joulukuuksi. Jonni asuu kaukana ulkosaaristossa, pienellä majakkasaarella. Sekä äiti että opettaja ovat sitä mieltä, että Aleksille tekee hyvää vaihtaa maisemaa vähäksi aikaa. Kotona on liian ikävä isää ja liian paljon Mikaa, äidin uutta miesystävää. Neljän ja puolen tunnin matka Baldurilla, saaristolaivalla, vie Aleksin talviseen Fyröhön. Saarella sataa ja tuulee ja on niin pimeää, että katuvalot palavat joskus koko päivän. Koulussa on vain yksi luokkahuone eikä oppilaitakaan ole kuin kourallinen. Mutta kouluruoka on toista kuin mantereella, se syödään päivittäin Fyrön hotellissa! Aleksi näkee miten saaristossa eletään ja tullaan toimeen, myös talven tullen, ja saa itseensä uutta voimaa. Vähitellen Aleksi alkaa ymmärtää, että kenenkään ei kuulu pärjätä yksinään tässä elämässä. Ikäsuositus: 10+.

Lipasti, Roope: Vilhelmiina ja vanha röyhyttelijä  Vilhelmiina ja vanha röyhyttelijä - klikkaa kuvasta ja katso video!

Klikkaa kuvasta ja katso
Piispanlähteen lukupiirissä tehty video!

Lipasti, Roope: Vilhelmiina ja vanha röyhyttelijä 

Vilhelmiina Liitin on 12-vuotias viisas ja tomera tyttö. Hän osaa melkein mitä vain, mitä on viitsinyt opetella. Vilkka ja Välkky, viisivuotiaat kaksosveljet, ovat rasittavia koheltajia - ja isä pitää lihapullista. Eräänä päivänä Kuorukkalan-kodin postilaatikkoon kopsahtaa kirje. Perheen huikentelevainen äiti, kuuluisa oopperalaulaja, kutsuu perheen gaalailtaansa Guatemalaan. Matka Keski-Amerikkaan on kaikenlaista häslinkiä täynnä, mutta perillä heitä odottaa iloinen jälleennäkeminen. Madre m$/$ia! Äidin varaan laskelmoiva oudon maan oopperaministeri on vielä pieni huoli, kun yskivä tulivuori purkautuu, isä kolauttaa päänsä ja eksyy paitsi viidakkoon myös mayojen muinaiseen pallopeliin. Kuvittanut Ulriikka Lipasti.

Marita Katariina: Sammalkummulla juhlitaan   Sammalkummulla juhlitaan - klikkaa kuvasta ja katso video!

Klikkaa kuvasta ja katso
Piispanlähteen lukupiirissä tehty video!

Marita Katariina: Sammalkummulla juhlitaan 

Sammalkummulla juhlitaan johdattaa sinut suomalaiseen satumetsään. Saat tutustua pöllöperheessä kasvaneeseen Metsänpoikaan ja keijukaistyttöseen, joka oppii vihdoin lentämään, sekä moniin muihin heidän ystäväviinsä. Myös juhlilla on paikkansa arjen kohokohtina. Tarinat sekä rauhoittavat että antavat tilaa lukijan ja kuuntelijan mielikuvitukselle. Astu rohkeasti aamukasteiselle sammaleelle ja tule mukaan seikkailuun! Kuvittanut Marita Katariina. 

Niemelä, Reetta: Tikkumäen koirat Tikkumäen koirat - klikkaa kuvasta ja katso video!

Klikkaa kuvasta ja katso
Piispanlähteen lukupiirissä tehty video!

Niemelä, Reetta: Tikkumäen koirat 

Iiris kavereineen pääsee hoitamaan Tikkumäen tallin ihanaa koiranpentua ja oppii monta tärkeää asiaa lemmikeistä Minkä ikäisenä koiranpentu voi muuttaa uuteen kotiin? Miten pentu opetetaan sisäsiistiksi? Miksi koira tarvitsee virikkeitä? Miten pentu harjaantuu kulkemaan liikenteessä? Kun Tikkumäelle otetaan vanhan tallikoira Topen seuraksi sekarotuinen koiranpentu Hippa, Iiris, Riku ja Riina pääsevät opettelemaan koiranhoitoa. Seuratessaan Hipan varttumista täysikasvuiseksi lapset näkevät, miten ihmeen rakas perheenjäsen koirasta voi tulla! Kuvittanut Salla Savolainen.