Tarkenna hakua

Vuoden 2016 Kirjava Kettu -ehdokkaat


Kirjava Kettu 2016 -ehdokas

Hirvonen, Hannu: Tohtori Kalikali

Mikon kotitalon yläkertaan muuttaa uusi asukas. Ala-aulassa olevan lapun mukaan hän on tohtori Kalikali, lääkäri vuodesta 1382. Tyyppi on hyytävä: korppikotkamainen olemus ja mustat vaatteet. Talon koiratkin yltyvät ulvomaan –johtuuko se Kalikalista vai seinien takaa öisin kuuluvasta kitinästä? Kun asiat saavat uuden, vielä oudomman käänteen, on Mikon melkein pakko selvittää salaisuus itse. Eihän kukaan aikuinen kuitenkaan uskoisi, mitä talossa todella tapahtuu.

Kuvittanut Mikko Metsähonka

Kirjava Kettu 2016 -ehdokas

Lipasti, Roope: Viikinkisolmu

Vilja asuu meren äärellä, suojatulla Linnavuorella, aikana jolloin viikingit vielä kyntivät maailman meriä. Kylään hyökkäävät viikingit jättävät jälkeensä haavoittuneet pojan, jonka Vilja ja hänen ystävänsä Pekko pelastavat. Egil on vihollinen, mutta voiko hän silti olla myös ystävä?

Kirjava Kettu 2016 -ehdokas

Niemelä, Reetta: Ystäväni Uljas

Tikkumäen ponikerho on parasta mitä Iiris tietää, ja Uljas on maailman ihanin poni. Kerhossa käyvät myös Iiriksen paras kaveri Riina sekä eräs kiva poika. Lapset ovat yhtä mieltä siitä, että hevosille pitää olla reilu. Kaikki eivät kuitenkaan toimi tallin ohjeiden mukaan. Iiris näkee omin silmin kuinka Patu saa potkun vatsaansa. Saako niin tosiaan tehdä? Ja miksi hän tuntee syyllisyyttä, vaikkei ole tehnyt mitään väärää?

Kuvittanut Salla Savolainen

Kirjava Kettu 2016 -ehdokas

Parkkinen, Jukka: Karhukirjeitä kuntolomalta

Karhulapsi Otso asuu Amalia-tätinsä ja konstaapeli Karhusen luona Karhumäellä ja kirjoittaa hykerryttäviä kirjeitä kaverilleen Karvoselle. Seitsemännessä tarinakirjassa Otso saattelee Amalia-tädin kuntolomalle, sillä tädin kunto on päässyt romahtamaan: hänelle on tapahtunut painovirhe ja hänet on todettu sata kiloa ylipainoiseksi!

Ystäviensä Lahja Hevosen ja Emmi Kotvan kanssa Amalia lähtee Käpälämäen kuntoutuskeskukseen. Hölkkälenkillään he eivät ikinä juokse Nallemerketin ohi, golfkentällä Amalia lyö pallon helposti yli baarin… Kotiin palaa monta kokemusta rikkaampi täti, joka ei ole lihonutkaan kovin paljon.

Kuvittanut Pia Westerholm. Otson aiemmista seikkailuista on kerrottu kirjoissa Karhukirjeitä karvoselle, karhumäestä, kesäleiriltä ja kaukomailta ja kotiväelle.

Kirjava Kettu 2016 -ehdokas

Savisaari, Aira: Niilo Nikkaroi

Niilo ja isä pelaavat pihalla jalkapalloa. Niilon veivipotku on hurja, ja pallo karkaa pihalta. Tarvitaan maali! Niilo ja isä ryhtyvät innoissaan nikkaroimaan autotallissa jalkkismaalia. Niilo tutustuu villiin rullamittaan ja sahaan, jolla on huonot hampaat. Kun maali on valmis, pihalla alkaa tiukka matsi. Niilon paras ystävä Hilla pyydetään mukaan. Äitikin innostuu! Mutta kuka tekee ensimmäisen maalin…?

Kuvakirjassa on ohje, jonka mukaan voi nikkaroida maalin myös omalle pihalle.

Kuvittanut Hannamari Ruohonen