Tarkenna hakua

Mini Runo-Kaarina voittajat 2016

Lasten oma runokilpailu, Mini Runo-Kaarina, kisattiin tänä vounna jo 11. kerran, ja se tuotti 257 upeaa runoa. Mini Runo-Kaarina -julkaisun nimeksi tuli Matkalla metkalla. Voittajat palkittiin Kaarina-Teatterilla 28. lokakuuta. Runokokoelmaa on saatavilla yhteispalvelupisteissä ja Kaarinan pääkirjastossa kuuden euron hintaan.

Kilpailussa oli viisi ryhmää: varhaiskasvatus, ekaluokkalaiset, tokaluokkalaiset, kolmasluokkalaiset ja nelosluokkalaiset. Juhlassa palkittiin jokaisesta ryhmästä kolme runoa. Lisäksi palkittiin runokirjalle nimen antanut runo ja seitsemän piirustusta.

Palkitut ovat: Emilia Johansson, Arttu Lindström, Siiri Vellonen, Wiljami Korpelainen, Tuulia Korvenniemi, Suvi Tauriainen, Lauri Ruohonen, Maya Bergström, Robin Kärpijoki, Amanda Porkka, Moritz Harilahti, Minea Auremaa, Linnea Kankainen, Nele Ketamo, Emilia Kiviniemi, Iina Moisio, Sofija Ronkainen, Amelia Salminen, Ville Koskinen, Milja Kiimamaa, Säde Suvanto, Maikki Hämäläinen, Anni Birkstedt, Veeti Grönberg, Casper Jokisalo, Martta Salminen, Ellen Runsala, Russell Pecoraro, Siiri Fredriksson, Siiri Ylinen ja Kerttu Teräs.

Mini Runo-Kaarina palkitut 2016

Juhlassa esiintyi Valkeavuoren koulun 8. lk:n teatteri-ilmaisuryhmä, joka esitti palkitut runot. 

Runojen pääaihe oli tänä vuonna marraskuussa vietettävän runoviikon mukaisesti matka. Apuna runoilussa saattoi käyttää seuraavia sanoja tai ajatuksia: matkustaminen kotimaassa/ulkomailla, koulumatka, mielikuvitusmatka, luontoretki, matkaopas, mitä tarvitset matkalle, "matka omaan itseen".

Runoraatiin kuuluivat äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Maaret Perälä, päiväkodin johtaja Ritva Mutanen ja informaatikko Heidi Heiniö. Palkittavia runoja valittaessa runojen kirjoittajien nimet eivät olleet tiedossa, joten päätökset tehtiin puolueettomasti.

Lisätietoja:
Heidi Heiniö, puh. 050-3795302

Mini Runo-Kaarina on saanut joka vuosi ihastuneen vastaanoton. Kilpailun tuloksina ovat ilmestyneet runokirjat Käsi kädessä iloa päin (2005), Kesä maistuu mansikalta (2006), Kun voisi aakkoslinnoja rakentaa (2007), Litti on hitti (2008), Kaarina – meren helmi (2009), Lumest lumeks (2010), Sinä minua ympärillesi kiedot (2011) ja On kiva, kun voi olla vähän iso (2012). Vuonna 2013 kilpailua ei järjestetty. Vuoden 2014 runokirja oli Pentu on pentu ja vuoden 2015 Kiokätköjä.