Tarkenna hakua

Kirjaston palvelut peruskouluille

Kaarinan kirjasto tarjoaa peruskouluille tavanomaisten kirjastopalveluiden lisäksi kirjastonkäytön ja tiedonhallintataitojen opetusta sekä ohjattuja ryhmäkäyntejä. Lasten ja nuorten lukuharrastusta tuetaan kirjavinkkauksella ja lukudiplomitoiminnalla.

Taulukkoon on koottu kirjaston eri luokka-asteille tarjoamat palvelut. Autamme mielellämme sopivan lukemisen löytämisessä ja olemme mukana erilaisissa lukemiseen liittyvissä teemapäivissä. Opettajille lähetetään 3-4 kertaa vuodessa sähköpostitse Koulukirjastotiedote, johon on koottu ajankohtaisia asioita. Uusimman koulukirjastotiedotteen voit lukea alla olevasta pdf-liitteestä.

Tavataan kirjastossa! 

Luokka-asteKirjastonkäytön ja tiedon-
hallintataitojen opetus
  Kirjavinkkaus   Lukudiplomi 
1 lk.   Kirjastonkäytön opetus -
Ensimmäinen kirjastokäynti
   Ketunkierros lukudiplomi
2 lk. 

Kirjavinkkaus:
Heidi Heiniö

Ketunkierros-lukudiplomi
3 lk.      Kirjavinkkaus:
Piia Taponen  
Ketunkierros-lukudiplomi
4 lk.

Ketunkierros-lukudiplomi
5 lk.      Kirjavinkkaus:
Anu Lehtonen-Sonkki   
Ketunkierros-lukudiplomi   
6 lk.         Ketunkierros-lukudiplomi
            
7 lk.   Vaski-verkkokirjaston ja tiedonhallintataitojen opetus:   Yläkoulun lukudiplomi   
8 lk.      Kirjavinkkaus:
Kaarina Sainio   
Yläkoulun lukudiplomi   
9 lk.         Yläkoulun lukudiplomi   

Motsvarande tjänster erbjuds även på svenska i S:t Karins huvudbibliotek. Tag kontakt med den svenska skolbibliotekarien Katarina Grönqvist för att boka tid för första biblioteksbesöket eller bokprat (årskurserna 2, 3 och 5). Kom också ihåg det svenskspråkiga läsdiplomet Rävrundan.


Ketunkierros-lukudiplomin ja Yläkoulun lukudiplomin suorittamisen voi aloittaa millä luokka-asteella tahansa. Kysy lisätietoja koulukirjastosta tai lähikirjastosta.

Kirjastonkäytön opetuksista vastaavat koulukirjaston tai lähikirjaston hoitajat. Vinkkauksissa ja tiedonhallintataitojen opetuksissa ota yhteys taulukossa näkyvään vastuuhenkilöön. etunimi.sukunimi(at)kaarina.fi

Kaarinan kaupunginkirjasto ylläpitää viittä koulukirjastoa Auranlaakson, Empolan, Kuusiston, Kotimäen ja Piispanlähteen kouluilla. Kaarinan pääkirjasto toimii Hovirinnan, S:t Karins svenska skolanin ja Valkeavuoren koulujen koulukirjastona. Piikkiön lähikirjasto palvelee alueensa kouluja.


Kompassi kerää yhteen kaikki Kaarinan kirjaston tarjoamat palvelut peruskouluille.