Tarkenna hakua

Ajankohtaiset tapahtumat ja uutiset 

Auranlaakson koulun viimeisimmät ajankohtaiset kuulumiset:

Lukuvuosi 2018-19

10.12.2018
Koulun ja vanhempainyhdistyksen yhdessä toimittaman seinäkalenterin myynti on alkanut

Koulun ja vanhempainyhdistyksen yhteinen kalenterihanke on valmistunut ja vuoden 2019 seinäkalenterit ovat myyntivalmiita. Oppilaat tuovat maanantaina 10.12. myyntitiedotteen kotiin. Täyttämällä ja palauttamalla sen alaosassa olevan lipukkeen kouluun, oppilas saa kotiinsa kalentereita lipukkeessa ilmoittamansa määrän.
Myyntitiedotteeseen voi tutustua alla olevan linkin kautta.

22.8.2018
Oppilaille on jaettu tänään Auranlaakson Opas- lehti, johon on koottu oppilasta ja koteja varten tärkeitä kouluun liittyviä asioita. Lehden voi lukea alla olevasta linkeistä. Lehdykkä kannattaa pitä tallessa lukuvuoden ajan.

14.8.2018
Opettajat ja remonttimiehet sekä siistijät ovat työskennelleet tällä viikolla ahkerasti, jotta huominen, odotettu, lukuvuoden aloituspäivä alkaisi mukavissa merkeissä.
Koulun remontit ovat vielä hieman kesken, mutta ne eivät juurikaan haittaa koulutyötä. Teknisen työn luokan remontti valmistunee kahden viikon sisällä ja kerroksen kaksi muuta remontoitua luokkaa ovat opetuskäytössä alusta alkaen. Niiden osalta tehdään vielä lähiaikoina akustiikkalevyjen ja tauluvalojen asennustyö.
Iltapäiväkerhotilan remontti on vielä hieman kesken, mutta valmistunee tällä viikolla ja sen jälkeen tila saa uuden kalustuksen. Kalusteiden pitäisi saapua jo ensi viikolla. Toivotaan niin.
Iltapäiväkerhon oppilaat käyttävät näin ollen aluksi koulun muita sisätiloja, kun siihen on tarvetta.
 
9.8.2018

Syyslukukausi alkaa keskiviikkona 15.8.

Syyslukukauden ensimmäinen koulupäivä on keskiviikkona 15.8. klo 9-12. Oppilaat kokoontuvat aamulla koulun piha-alueelle, josta luokanopettajat kokoavat oppilaansa. Ensimmäisenä koulupäivänä opettajat antavat oppilaille työjärjestykset, joiden mukaan koulutyötä jatketaan torstaista 16.8. eteenpäin.
Wilma on avautunut huoltajille 8.8..

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! t. rehtori

Lukuvuosi 2017-18


4.5.2018

Unicef-kävely pe 11. toukokuuta 2018

Auranlaakson koulu osallistuu lukuvuosittain johonkin hyväntekeväisyyskeräykseen, jolla autetaan hädänalaisia.

Tänä lukuvuonna osallistumme Suomen UNICEF ry:n rahankeräykseen, jossa reipas liikunta ja hyväntekeväisyys yhdistyvät hienolla tavalla.
UNICEF- kävelyn idea on, että oppilas hankkii itselleen lähipiiristään sponsoreita, jotka lupaavat lahjoittaa valitsemansa summan jokaista oppilaan kävelemällä ansaittua tarraa kohti.
Keräykseen osallistuminen on vapaaehtoista, kuten aina koulun rahakeräyksissä, mutta kaikki oppilaat osallistuvat reippailuosioon, eli kävelytatahtumaan.

Koulun Unicef- kävelypäivänä kaikkien oppilaitten koulupäivä alkaa aamulla klo 8 Kultanummen kentällä. Kävelytapahtuma kestää n. tunnin, jonka jälkeen siirrytään koululle ja jatketaan koulupäivää työjärjestyksen mukaisesti.

Kävelymatka on jaettu etappeihin, joita suorittamalla saa tarran.
Oppilaat vievät keräämänsä tarrat sponsoreille, jotka suorittavat sen jälkeen sponsorimaksun Unicefin keräystilille.
Maksu tapahtuu verkkomaksuna.
Verkkomaksuohje on alla olevassa liitetiedostossa. Toinen liite on kirje-vanhemmille. Tutustukaa niihin.

1.12.2017
Koulun ja vanhempainyhdistyksen yhdessä toimittaman seinäkalenterin myynti on alkanut

Koulun ja vanhempainyhdistyksen yhteinen kalenterihanke on valmistunut ja vuoden 2018 seinäkalenterit ovat myyntivalmiita. Oppilaat tuovat maanantaina 4.12. myyntitiedotteen kotiin. Täyttämällä ja palauttamalla sen alaosassa olevan lipukkeen kouluun, oppilas saa kotiinsa kalentereita lipukkeessa ilmoittamansa määrän.
Myyntitiedotteeseen voi tutustua alla olevan linkin kautta.

15.8.2017
Oppilaille on jaettu 16.8. mennessä Auranlaakson Opas- lehti, johon on koottu oppilasta ja koteja varten tärkeitä kouluun liittyviä asioita, jotka on hyvä tietää. Lehden voi lukea alla olevasta linkeistä.


Wilma avautuu huoltajille 10.8. tiistaina.

Syyslukukauden ensimmäinen koulupäivä on tiistaina 15.8. klo 9-12.
Oppilaat kokoontuvat aamulla koulun piha-alueelle, josta luokanopettajat kokoavat oppilaansa.
Ensimmäisenä koulupäivänä opettajat antavat oppilaille työjärjestykset, joiden mukaan koulutyötä jatketaan keskiviikosta 16.8. eteenpäin.
Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta!
t. rehtori

Lukuvuosi 2016-17


5.5.2017
Kaarinan kaupungin valtuustoryhmät tekivät 14.11.2016 valtuustoaloitteen, jonka tarkoituksena oli selvittää mm. peruskoulujen  ruokahävikkiä. Hävikki mitattiin kaikissa peruskouluissa keväällä 2017 viikon 12 aikana. Auranlaakson koulun osalta voitiin todeta, että ruokahävikki oli mittausajanjaksona pienempi, kuin kaikkien koulujen yhteinen laskettu keskiarvo. Alla liitetiedostona taulukko, jossa vertailulukuina Auranlaakson koulun ruokahävikki verrattuna kaikkien koulujen keskiarvoon. Toisessa liitteessä valtuustoaloite.
Auranlaakson koulun ruokahävikki on ollut hyvin pientä ja jokaisena mittauspäivänä alle koulujen keskiarvon. Mittauksen suorittavat koulun viidennen luokan ruokajärjestäjät yhdessä keittiöhenkilökunnan kanssa. Yhteistyö sujui hienosti.


26.4.2017
Unicef-kävely 26. toukokuuta 2017
Auranlaakson koulu osallistuu lukuvuosittain johonkin hyväntekeväisyyskeräykseen, jolla autetaan hädänalaisia ihmisiä.

Tänä lukuvuonna osallistumme Suomen UNICEF ry:n rahankeräykseen, jossa reipas liikunta ja hyväntekeväisyys yhdistyvät hienolla tavalla.
UNICEF- kävelyn idea on, että oppilas hankkii itselleen lähipiiristään sponsoreita, jotka lupaavat lahjoittaa valitsemansa summan jokaista oppilaan kävelemää kilometriä kohden. Keräykseen osallistuminen on vapaaehtoista, kuten aina koulun rahakeräyksissä, mutta kaikki oppilaat osallistuvat reippailuosioon, eli kävelevät reitin.

Koulun Unicef- kävelypäivänä oppilaat kävelevät sovitun reitin Auranlaakson koulun lähialueella. Matka on jaettu etappeihin, joista saa tarran. Oppilaat vievät keräämänsä tarrat sponsoreille, jotka suorittavat sen jälkeen sponsorimaksun Unicefin keräystilille. Maksu tapahtuu verkkomaksuna.
Verkkomaksuohje on alla olevassa liitetiedostossa. Toinen liite on kirje-vanhemmille. Tutustukaa niihin.15.3.2017
Kaarinan sivistyslautakunta hyväksyi syksyllä 2016 Perusopetuksen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman vuosille 2017-19.
Sen jälkeen perusopetuksen koulut valmistelivat koulujen yhteisen Kaarinan kaupungin ala- ja yhtenäiskoulujen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman 2017-19, joka perustuu lautakunnan hyväksymään suunnitelmaan.
Tämän jälkeen valmisteltiin tasa-arvokyselyt perusopetuksen 1-6-luokille ja 7-9-luokille.
1-6-luokkien oppilaskysely pidetään Auranlaakson koululla maanantaina 20.3. tasa-arvon päivänä, jota vietetään virallisesti 19.3. Minna Canthin päivänä.
Voit tutustua suunnitelmiin ja 1-6-luokkien kyselyyn alla olevien linkkien kautta.


1.3.2017

Alla oleva teksti on lainausta Valonian projektiasiantuntija Sanna Forsellin koululle toimittamasta kyselystä. Asiasta on juljaistu myös 1.3. Wilma-tiedote.

Valonia selvittää Hämeentien (valtatie 10) joukkoliikenteen, kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita. Tavoitteena on selvittää tien käyttäjien mielipiteitä, näkemyksiä sekä toiveita alueen kehittämiseksi.

Tämä kysely koskee Hämeentietä välillä Kaarina–Liedon Nuolemo ja se toteutetaan yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksella on meneillään Hämeentien kehittämistä koskeva toimenpideselvitys, jossa kyselyn tulokset huomioidaan. Lisäksi Kaarina ja Lieto hyödyntävät tuloksia omassa liikennesuunnittelutyössään.

Pyydämme teitä ystävällisesti vastaamaan kyselyyn. Vastaaminen vie noin 20 minuuttia

Vastaajien kesken arvotaan lahjakortti (arvo 50 €), jonka voi käyttää valintansa mukaan joukkoliikennepalveluihin tai kävely- ja pyöräilyvarusteisiin. 

Vastausaikaa on perjantaihin 17.3. asti. Kiitos etukäteen vastauksistasi!

Linkki kyselyyn http://query.eharava.fi/1923

Kysely on saatavissa paperisena kuntien yhteispalvelupisteistä, joten vastaaminen onnistuu myös ilman internetyhteyttä.

Alla linkki kyselyyn pdf- muodossa.21.12.2016
Kiitos kuluneesta syksystä ja sen aikana tehdystä hyvästä yhteistyöstä.
Kevätlukukausi käynnistyy keskiviikkona 4.1.2017.
Iloista joulun aikaa ja onnellista vuotta 2017!
t.  rehtori

7.12.2016
Koulun ja vanhempainyhdistyksen yhdessä toimittaman seinäkalenterin myynti alkaa lähiaikoina

Koulun ja vanhempainyhdistyksen yhteinen kalenterihanke on valmistunut ja vuoden 2017 seinäkalenterit tulevat painosta aivan lähiaikoina. Oppilaat tuovat torstaina myyntitiedotteen kotiin. Täyttämällä ja palauttamalla sen alaosassa olevan lipukkeen kouluun, oppilas saa kotiinsa kalentereita lipukkeessa ilmoitetun määrän heti, kun kalenterit saapuvat kirjapainosta.
Myyntitiedotteeseen voi tutustua alla olevan linkin kautta.