Tarkenna hakua

Auranlaakson koulu palvelee kaupungin pohjoisosassa

Auranlaakson koulu sijaitsee Littoisten järven ja Aurajoen välissä Hämeenlinnaan johtavan tien ja Ohikulkutien risteyksen tuntumassa.  Oppilaita koulussa on lukuvuoden alkaessa 153 luokilla 1-6.  Heitä kasvattamassa ja opettamassa on kahdeksan opettajaa, erityisopettaja, kolme koulunkäynnin ohjaajaa, emäntä ja siistijä. Koululla toimii myös esiopetusryhmä. Auranlaakson koulu tarjoaa turvallisen oppimisympäristön alueen lapsille.

Koulurakennuksemme on vuodelta 1953 ja olemme saaneet laajennus- ja saneeraustyöt valmiiksi kesällä 2002. Keväällä 2001 alkaneet rakennustyöt toivat liikuntasalin sekä uusien keittiö- ja ruokailutilat koulun etupuolelle. Vanhat keittiö- ja ruokailutilat saneerattiin esiopetustiloksi. Koulun ullakolle saneerattiin opetustiloja mm. kuvataiteen opetusta varten.
Syksystä 2002 koulussa on siis ollut myös esiopetusryhmä.

Koulumme lähiympäristössä on muutama suuri valtatie (Vt 10 Hämeenlinnan ja Vt 40, Ohikulkutie), Littoisten järvi, metsiä ja peltoja. Ympäristömme on siis luonnonläheinen ja hyvä retkeilyjä varten. Hyvät kevyen liikenteen väylät luovat turvallisuutta lasten koulutielle.

Koulun logossa on muurahainen, koska muurahainen on ahkera ja sosiaalinen eläin. Logon muurahainen on sinisen ja vihreän raidan välissä. Ne kuvaavat koulumme suuntautuneisuutta ympäristöön, vesille ja luontoon sekä sijaintia Aurajoen ja Littoisten järven tuntumassa luonnon ympäröimänä.

AURANLAAKSON KOULUN OPPILAS
- osaa toimia ryhmässä ja tulla toisten ihmisten kanssa toimeen.
- on rehellinen itseään ja muita kanssaihmisiään kohtaan.
- osaa toimia itsenäisesti ja oma-aloitteisesti.
- arvostaa omaa työtään ja antaa arvon muiden työlle. antaa kaikille heille kuuluvan ihmisarvon
.

Auranlaakson koulun tapahtumia lukuvuonna 2017-18:

elokuu:
6. lk julistaa koulurauhan

syyskuu:
- luokkien vanhempainillat
- oppilaskunnan vaalit
 -metsäretkipäivä, kodin ja koulun päivä 30.9., kuudennet luokat suunnittelevat rastitehtäviä 1-5-luokkien oppilaille sekä oppilaiden vanhemmille Muikunvuoren maastoon

loka- marraskuu
- oppimiskeskustelut viikkojen 43-45 aikana
- itsenäisyysjuhla 30.11. klo 18 koululla

joulukuu:
- joulukirkko Pyhän Katariinan kirkossa 21.12. klo 10

helmikuu: 
- talviurheilutapahtuma
- ystävänpäivä 14.2. oppilaskunta

huhtikuu:
- Kevätkirmaisu Kultanummen kentällä 27.4. klo 10-12

toukokuu:

- kevätjuhla 2.6. klo 9