Tarkenna hakua

Koulumatka ja koulukuljetus

Huomaavaisella käyttäytymisellä ja oikeilla reitinvalinnoilla jokainen Hovirinnan koulun oppilas saa koulumatkastaan turvallisen ja virkistävä alun koulupäivälleen.

Perusopetus järjestetään yleisimmin lähikoulussa tai soveltuvassa paikassa niin, että koulumatkat olisivat mahdollisimman turvallisia ja lyhyitä.

Oppilaalla on kuitenkin perusopetuslain mukaan oikeus maksuttomaan kuljetukseen tai oppilaan kuljettamista tai saattamista varten myönnettävään riittävään avustukseen, jos matka on yli viisi kilometriä tai jos matka on lapselle liian vaikea, rasittava tai vaarallinen. Kunta tai muu koulutuksen järjestäjä voi päättää myös säädettyjä etuja laajemmista kuljetuksista.

Oppilaan päivittäinen koulumatka odotuksineen saa kestää enintään kaksi ja puoli tuntia. Jos oppilas lukuvuoden alkaessa on täyttänyt 13 vuotta koulumatka saa kestää enintään kolme tuntia. Jos oppilas hakeutuu muuhun kuin kunnan hänelle osoittamaan lähikouluun, huoltaja vastaa oppilaan koulumatkoista  aiheutuvista kustannuksista.

Kaarinan kaupungissa koulukuljetuksia hoidetaan keskitetysti kaupungin logistiikka osastolla. Yhteystiedot heihin löytyy sivupalkin koulukuljtukset linkin kautta.

Ohjeita koulumatkaa varten:

  • Lähde liikeelle ajoissa
  • Pyöräillessäsi käytä pyöräilykypärää
  • Käytä kevyen liikenteen väyliä
  • Huomioi muut liikkujat
  • Jätä pyöräsi lukittuna telineeseen
  • Kulje mahdollisimman usein koulumatkasi kävellen tai pyöräillen

Mikäli oppilas ei tarvitsekaan taksikyytiä (esim. sairastumisen takia) tulisi muutoksista tulisi ilmoittaa s-postitse: koulukuljetus@kaarina.fi. Koulun kouluaikamuutoksista tieto välittyy kouluista koulutoimistoon ja koulukuljetuksille.